Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  BARBERA JUAN, VICTOR MANUEL

Curriculum breu
BARBERA JUAN, VICTOR MANUEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9494
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A ASSOCIAT/ADA LOU
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Ciencias Biológicas
    Universidad Miguel Hernández (26/07/2002)
  • Licenciado en Ciencias Biológicas
    Universitat d'Alacant (22/07/1994)

Víctor Manuel Barberá Juan, Facultatiu de la Unitat de Genètica Molecular de l'Hospital General Universitari d'Elx. acreditat com Clinical Laboratory Geneticist (focus on Molecular Genetics) per l'European Board of Medical Genetics i Professor associat del Departament Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant des de 2010.

Es va formar en la Unitat de Biologia Cel·lular i Molecular de l'Institut Municipal d'Investigació Mèdica de Barcelona, sota la direcció del Dr. Francesc X. Real (1995-1996). Va realitzar la seua Tesi Doctoral en l'àrea de l'Oncologia Molecular, entre els anys 1997-2002, estudiant les alteracions genètiques en l'adenocarcinoma de pàncrees exocrino humà, sota la direcció dels Drs. Alfredo Carrato i Francesc X. Real. En aquesta etapa va realitzar una estada predoctoral (any 2000) en Molecular Oncology Unit de l'Hammersmith Hospital a Londres. Va defensar la seua Tesi Doctoral en la Universitat Miguel Hernández amb Premi Extraordinari de Doctorat aqueix any. 

Posteriorment, va continuar la seua formació en el Department of Molecular Biology - The University of Texas Southwestern Medical Center at Dallas (USA), com a investigador postdoctoral en el grup d'investigació que dirigeix el Prof. Raymond J. MacDonald, durant el període 2002-2004, en la línia d'investigació Factors transcripcionales i regulació de l'expressió gènica en el procés d'organogénesis pancreàtica.

Al seu retorn a Espanya, amb un contracte del Programa Torres Quevedo del Ministeri de Ciència i Innovació obtingut en convocatòria pública competitiva, es va incorporar al Departament d'I+D de l'empresa LABAQUA S.A., on va participar en el desenvolupament tecnològic de sistemes de diagnòstic molecular basats en l'expressió gènica, participant en dues patents.

Al juliol de 2006, s'incorpora a la Unitat de Genètica Molecular de l'Hospital General Universitari d'Elx, que forma part del Programa de Càncer Hereditari del Pla Oncològic de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Publica. Des de 2007 és membre del Grup Assessor en Càncer Hereditari de la Comunitat Valenciana. Ha participat en projectes d'investigació nacionals i europeus. Compta amb més de 45 publicacions internacionals indexades en el JCR, la majoria d'elles en el primer quartil (Q1). És Membre de la Comissió de Qualitat de l'Associació Espanyola de Genètica Humana (AEGH), forma part de la Comissió d'investigació i és Secretari la Comissió de Documentació Científica i Recursos Docents de l'Hospital General Universitari d'Elx.