Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  BARBERA JUAN, VICTOR MANUEL

Curriculum breu
BARBERA JUAN, VICTOR MANUEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9494
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A ASSOCIAT/ADA (LOU)
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Ciencias Biológicas
    Universidad Miguel Hernández (01/08/2002)
  • Licenciado en Ciencias Biológicas
    Universitat d'Alacant (22/07/1994)

Víctor Manuel Barberá Juan amb DNI 21.501.002-G, llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat d'Alacant entre els anys 1990-1994. A continuació, va realitzar una estada de recerca entre agost de 1995 i juny de 1996 en la Unitat de Biologia Cel·lular de l'Institut Municipal de Recerca Mèdica de Barcelona, sota l'adreça del Dr. Francisco X. Real. Va realitzar la seua Tesi Doctoral en l'àrea de l'Oncologia Molecular, entre els anys 1997-2002, estudiant les alteracions genètiques en l'adenocarcinoma de pàncrees exocrino humà, sota l'adreça dels Drs. Alfredo Carrato i Francisco X. Real. En aquesta etapa, va realitzar una estada predoctoral d'un mes (01/2000) en la Molecular Oncology Unit de l'Hammersmith Hospital a Londres. La defensa de la seua Tesi Doctoral va ser al juliol de 2002 en la Universitat Miguel Hernández, amb qualificació Excel·lent Cum Laude unànime i Premi Extraordinari de Doctorat aqueix any. Durant aquesta etapa el Dr. Barberá també va col·laborar en altres treballs de recerca en Biologia Molecular de tumors humans.

Posteriorment, va continuar la seua formació en el Departament de Biologia Molecular de la Universitat de Texas, UTSouthwestern Medical Center at Dallas (USA), com a investigador postdoctoral en el grup de recerca que dirigeix el Prof. Raymond J. MacDonald, durant el període 2002-2004, col·laborant en la línia de recerca Factors transcripcionales i regulació de l'expressió gènica en el procés d'organogénesis pancreàtica.

Al seu retorn a Espanya, es va incorporar amb un contracte del Programa Torres Quevedo del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat, obtingut en convocatòria pública competitiva al Departament de Recerca i Desenvolupament de l'empresa privada LABAQUA S.A., on va participar en el desenvolupament tecnològic de sistemes de diagnòstic molecular basats en l'expressió gènica, participant en dues patents.

Al juliol de 2006, s'incorpora a la Unitat de Genètica Molecular de l'Hospital General Universitari d'Elx, que forma part del Programa de Càncer Hereditari del Pla Oncològic de la Consellería de Sanitat Universal i Salut Publica. Des de 2007 és membre del Grup Assessor en Càncer Hereditari de la Comunitat Valenciana. L'any 2010 s'incorpora al Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia, àrea de coneixement de genètica, de la Universitat d'Alacant com a Professor Associat.