Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  AGUIRRE PASTOR, MIGUEL ANGEL

Curriculum breu
AGUIRRE PASTOR, MIGUEL ANGEL

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
QUIMICA ANALITICA, NUTRICIO I BROMATOLO
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN QUÍMICA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (27/03/2015)
  • Ciencias Químicas
    Universitat d'Alacant (24/09/2009)
  • Licenciado en Química
    Universitat d'Alacant (16/07/2007)

La seua formació investigadora es va iniciar amb una beca predoctoral concedida en 2008 per la Universitat d'Alacant. En 2011, va realitzar una estada predoctoral en la Universitat Federal de São Carlos (Brasil) durant 6 mesos. Una vegada acabat el període de la beca predoctoral (2012) va ser contractat per l'empresa Repsol per a resoldre l'anàlisi quantitativa de metalls en hidrocarburs, utilitzant un nebulitzador múltiple desenvolupat en el seu grup d'investigació durant els quatre anys de formació predoctoral. El contracte va finalitzar amb plena satisfacció per a l'empresa i va adquirir el nebulitzador múltiple per a instal·lar-ho en els seus instruments analítics. Este fet va desencadenar la sol·licitud i posterior aprovació de la patent del nebulitzador multiconducte en 2014.

Va obtindre el seu doctorat per la Universitat d'Alacant l'any 2015 i va continuar la seua vinculació amb la mateixa universitat durant un any a temps complet com a investigador col·laborador júnior. En el 2016 va disfrutar d'una beca post-doctoral de la Generalitat Valenciana de dos anys de duració i va investigar en el grup d'investigació Nanosensors group de la Universitat d'Illinois en Urbana-Champaign (EUA) dirigit pel Dr. Brian T. Cunningham. El treball es va centrar en el desenvolupament d'un dispositiu portàtil basat en telèfons mòbils capaços de realitzar l'anàlisi de vitamina C i ibuprofeno en comprimits farmacèutics, convertint el telèfon mòbil en un instrument miniaturitzat capaç de mesurar l'espectre de transmissió de la mostra. Des del curs 2018/2019, és professor associat en l'àrea de Química en la Universitat d'Alacant i durant aquest temps ha impartit docència en el Grau en Química, Enginyeria Química i Ciències del Mar. A més, també ha impartit docència en el Màster en Investigació Criminal i Ciències Forenses.

Actualment, pertany al grup d'investigació espectroscòpia atòmica-masses i química analítica en condicions extremes i, principalment, la seua investigació se centra en el desenvolupament de noves metodologies analítiques per a l'anàlisi elemental en diferents tipus de mostres (e.g., mediambiental, combustible, farmacèutiques, entre altres). Estes inclouen la incorporació de nebulitzadors múltiples en l'anàlisi químic per mitjà de calibratge en línia, l'ús de nous líquids extractants en tècniques de microextracció líquid-líquid (e.g., dissolvents eutèctics profunds, líquids iònics magnètics) i, més recentment, l'estudi i desenvolupament de sistemes analítics miniaturitzats basats en telèfons mòbils.