Plan de estudios

Universidad de Alicante. Página principal
Plan de estudios: MÀSTER DE FORMACIÓ PERMANENT EN ESTUDIS ARQUITECTÒNICS INTERCULTURALS
Saltar idiomas
Español | Valencià | English
Saltar iconos
Saltar cabecera
Universidad de Alicante. Página principal
Ficha del estudio

MÀSTER DE FORMACIÓ PERMANENT EN ESTUDIS ARQUITECTÒNICS INTERCULTURALS

Codi:
 9363

Crèdits:
 60
 
Data de publicació:
 26/01/2023

Titol:
 Estudis Propis
 
Preu:
 60
 Crèdits en 1a matrícula
 

RAMA

Sin Validez

PLA

MÀSTER DE FORMACIÓ PERMANENT EN ESTUDIS ARQUITECTÒNICS INTERCULTURALS

TIPÚS DE ENSENYAMENT

Híbrida (semipresencial)

IDIOMES EN ELS QUALS S'IMPARTEIX

Anglès

CENTRES ON S'IMPARTEIX

Centre de Formació Contínua (ContinUA)

ESTUDI IMPARTIT CONJUNTAMENT AMB

Solament s'imparteix en aquesta universitat

DATES D'EXAMEN

Accedisca al llistat de dates d'examen per a aquesta titulació.

PLA D'ESTUDIS OFERIT

 

Llegenda: No ofertadaSense docencia
UNICO
36 crèdits
 
24 crèdits
 
Curs
Titol
Crèdits
Assignatura
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
1
OPTATIVES
1,20
 
 
 
Superat aquest bloc s'obté
MÁSTER DE FORMACIÓN PERMANENTE EN ESTUDIOS ARQUITECTÓNICOS INTERCULTURALES

El Màster de Formació Permanent en ESTUDIS ARQUITECTÒNICS INTERCULTURES naix de la col·laboració d'escoles internacionals d'arquitectura amb l'objectiu de definir els temes a desenvolupar en l'arquitectura i societat contemporània.

Per a això l'alumne realitzarà 25 tallers, dos d'ells obligatoris, i la resta a triar entre els oferits en el màster. Cada taller subratlla un tema específic, d'una sèrie dirigida pels professors d'UNIVERSITY of Universities (UOU), el projecte internacional d'investigació i docència coordinat per la Universitat d'Alacant:

https://uou.ua.es

El curs culmina amb el TREBALL FI DE MÀSTER, realitzat de manera presencial durant 2 mesos en la Universitat d'Alacant, co-dirigit per un tutor UA de manera presencial i un tutor seleccionat per l'estudiant entre els professors UOU d'universitats estrangeres, de manera on-line.

COMPETÈNCIES


Competències específiques:

    Mòdul Opcional de Biomedicina

    • HD1:Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
    • HD2:Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
    • HD3:Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
    • HD4:Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
    • HD5:Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigit o autònom.
    • HD6:Descobrir, apreciar i reinterpretar la dinàmica i la identitat subjacents en el terreny internacional urbà a través d'intervencions interactives a petita escala que ajuden a desencadenar la conversa intercultural i reforcen el sentit de comunitat.
    • HD7:Comprendre la dinàmica històrica i els trets característics del patrimoni internacional edificat i la interacció amb els seus habitants en el procés de desenvolupar una interpretació personal de la ciutat a través de l'ull de la cambra.
    • HD8:Aprofundir en noves formes d'observació de la ciutat procedents de diferents cultures, que posteriorment es transformen en la idea del projecte
    • HD9:Analitzar les activitats de disseny internacional en l'àmbit de la polèmica, la crítica i els procediments radicals. Les qualitats internes i la mentalitat de l'Arquitectura Radical es filtraran, processaran i assimilaran en la pràctica contemporània de Koolhaas per a formular protocols de disseny arquitectònic significatius.

Coneiximents/Continguts

  • CON1:Conèixer els mètodes d'investigació i elaboració de projectes interculturals.
  • CON2:Explorar la nova realitat i possibilitats dels procediments on-line en l'arquitectura.
  • CON3:Concretar el procés experimental de disseny dels entorns urbans, amb especial atenció a la reutilització i reactivació del context existent a través de pràctiques interculturals
  • CON4:Conscienciar sobre el Patrimoni de la Humanitat mitjançant la comprensió del teixit urbà i l'establiment del lloc públic on dissenyar i col·locar una estructura arquitectònica (Folly) amb valors culturals.
  • CON5:Ampliar el coneixement de millora sobre la capacitat d'analitzar els contextos interculturals físics i socials en contextos urbans.

Capacitats/Competències

  • C1:Detectar i definir oportunitats laborals de l'arquitecte en l'àmbit internacional.
  • C2:Contrastar diferents narratives internaionales d'un lloc utilitzant diagrames, fotografia i una comprensió de les qualitats intangibles que impacten en el disseny arquitectònic.
  • C3:Explorar les qualitats intangibles interculturals que impacten en el disseny arquitectònic a través des del mapatge com a primer acte del disseny arquitectònic.
  • C4:Investigar la relació entre l'interior i l'exterior en diferents cultures, imaginant la desaparició de l'espai tancat i obert, generant espais interconnectats i fluids
  • C5:Repensar les relacions pluriculturals d'espaitemps-cos en l'arquitectura a través de representacions arquitectòniques i trobar noves formes tant de representar el procés de disseny com de dissenyar el procés de representació.
  • C6:Dibuixar històries de persones en diferents cultures per a explorar l'entorn construït dels carrers, la seua densitat i el seu ús.
  • C7:Dissenyar per a investigar i investigar per a dissenyar, amb un enfocament particular en la reutilització i la relació entre la naturalesa i l'entorn internacional construït. La pràctica i participació artística com a part d'un mètode transdisciplinario d'aprenentatge i construcció d'una arquitectura tant social com ecològicament sostenible.
  • C8:Explorar formats oberts i nous contextos de treball internacional utilitzant pràctiques experimentals i sistemes d'aprenentatge per a incorporar la visió activa i pròxima de l'estudiant. L'alumne és part del nostre ensenyament, el nostre objectiu l'autonomia sobre la base dels seus propis mapes d'acció projectiva per això usem la investigació com a autonomia de pensament.
  • C9:Explorar idees de mapatge com a eina per a rellegir el lloc com a múltiples sistemes i processos amb èmfasis en la sensibilització sobre l'Arquitectura intercultural Inclusiva i el dret de les persones a la ciutat, a la seua apropiació i reclam (o definició) de l'àmbit del Comú.
  • C10:Especialitzar a l'alumnat en habilitats d'identificació de nous potencials de qualitat en el teixit urbà existent a través de casos d'estudi de diferents ciutats europees.
  • C11:Explorar la relació entre arquitectura i gastronomia internacional, en la qual dues disciplines aparentment inconnexes s'informen i generen interseccions i sinergies de disseny.
  • C12:Adaptar el disseny a la diversitat internacional de climes ¿ concepte, detalls i materialitat.
  • C13:Explorar en diferents cultures el poder i la bellesa del xicotet a través del disseny d'un detall arquitectònic descobrint com un detall pot potenciar el seu projecte i com es relacionen forma, matèria i intenció.

El Màster de Formació Permanent en Estudis Arquitectònics Interculturals consta de 60 crèdits ECTS distribuïts de la següent forma:

Tipus d'assignatures

Crèdits

  Obligatòries (OB)

5,4

  Optatives (OP)

39,6

  Treball Final (OB)

30

TOTAL CRÈDITS

60

 

Cada crèdit ECTS computa 25 hores de càrrega de treball de l'estudiant.

En l'apartat "Pla d'estudis" del menú lateral es pot consultar la informació sobre cadascuna de les assignatures que integren el pla d'estudis.

Després de superar el total de crèdits s'obté el MÀSTER DE FORMACIÓ PERMANENT EN ESTUDIS ARQUITECTÓCNICOS INTERCULTURALS.

 

REQUISITS D'ACCÉS

Per accedir als Estudis de Formació Permanent es requereix:

  • Estar en possessió d'un títol universitari oficial.
  • També podran accedir els qui els reste superar el TFG (treball de fi de grau) i un màxim de 9 crèdits per a obtenir la titulació de Grau.

 

 DIRIGIT A

  •  Graduats en Arquitectura.

CRITERIS D'ADMISSIÓ

CRITERIS de VALORACIÓ / PONDERACIÓ

  • - Nota mitjana de l'expedient acadèmic de Grau que dóna accés al màster / 30%
  • - Portfolio / 70%

Notes:

  • - Es requereix un coneixement i domini de l'anglès amb un nivell igual o superior al B2.
  • - Es realitzarà una entrevista d'accés en cas necessari.

 

PREINSCRIPCIÓ I MATRICULACIÓ

La preinscripció es realitza en la secretaria administrativa de l'estudi, en els terminis que per a cada curs acadèmic estableixi la direcció d'estudis (veure dades de contacte en l'apartat "+info" del menú lateral).

Una vegada realitzada la preinscripció i després de l'aplicacion dels criteris d'admissió, els qui siguin admesos rebran un correu electrònic amb les instruccions per realitzar la matrícula.

 

TAXES

La informació completa sobre les taxes administratives a satisfer per a cada curs acadèmic es pot consultar a la pàgina:

https://cfp.ua.es/va/taxes.html

 

El Màster de Formació Permanent en Estudis Arquitectònics Interculturals és un estudi de formació permanent de la Universitat d'Alacant.

La legislació vigent permet que les universitats, fent ús de la seua autonomia, puguen impartir ensenyaments conduents a l'obtenció d'altres títols diferents als títols oficials de Grau, Màster i Doctorat.

Els Estudis de Formació Permanent estan regulats per la següent normativa:

- REIAL DECRET 822/2021, de 28 de setembre, pel qual estableix l'organització dels ensenyaments universitaris i del procediment d'assegurament de la qualitat

- Normativa d'Ensenyaments Propis de la Universitat d'Alacant (BOUA 27/01/2023)

Més informació sobre normativa:

https://cfp.ua.es/va/normativa.html

 

INFORMACIÓ DE CONTACTE

I.U.M.E.M. Ramón Margalef. Universidad de Alicante Ap correos 99. 03080 Alicante / SPAIN

Antonio Rubio López

Telèfon: +34 965909873

antonio.rubio@gcloud.ua.es

 

 

ORGANITZADORS ACADÈMICS

DPTO. EXPRESIÓN GRÁFICA, COMPOSICIÓN Y PROYECTOS

 

 DIRECCIÓ ACADÈMICA

  • Director d'estudis:

Javier Sánchez Merina

jsm@ua.es

  •  Coordinador d'estudis:

 Joaquín Alvado Bañón

joaquin.alvado4@gmail.com

Saltar pie
Servicio de informática
Saltar estándares