Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  UNTIEDT LECUONA, CARLOS

Curriculum breu
UNTIEDT LECUONA, CARLOS

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2363
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en CC. Físicas
    Universidad Autónoma de Madrid (30/06/1999)
  • Licenciado en CC. Físicas
    Universidad Complutense de Madrid (01/10/1994)

El Prof. Carlos Untiedt  és  Catedràtic de Física de la Matera Condensada en la Universitat d'Alacant on dirigeix el Grup de nanofísica i el Laboratori de Baixes Temperatures i Sistemes Nanométricos. Va realitzar la seua tesi doctoral en la Universitat Autònoma de Madrid (1999). Ha treballat durant 3 anys en el Kamerlingh Onnes Laboratorium , en la Universitat de Leiden (Països Baixos). A mitjan 2003 es va incorporar a la Universitat d'Alacant.

 

El Prof. Untiedt treballa en l'àrea de transport electrònic en nanoestructuras. Les seues contribucions científiques han sigut publicades 2 vegades en Nature i 9 en el Phys. Rev. Lett., amb més de 3000 cites. Ha supervisat 6 Tesis Doctorals i dirigit diferents projectes d'investigació incloent un de la Unió Europea i 6 del Pla nacional. Ha dirigit un node d'un projecte consolider i ha participat dues vegades en projectes Prometeu de la Comunitat Valenciana .

 

Del 2014 al 2020 va dirigir el departament de Física Aplicada de la Universitat d'Alacant. És el responsable en la Universitat d'Alacant del Màster interuniversitari de Nanociència i Nanotecnologia Molecular i del programa de doctorat, també interuniversitari, en Nanociència i Nanotecnologia. Participa en nombroses xarxes de docència en relació a màsters i programes de doctorat així com en xarxes científiques especialitzades havent sigut membre electe de la junta directiva de la Reial Societat Espanyola de Física des de l'any 2011 fins al 2019 i fins a 2021 de la seua secció local a Alacant.