Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TOMAS JOVER, ROBERTO

Curriculum breu
Tomas Jover, Roberto

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2933
Telèfon:
+34 965903400 x 3707
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRATIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA CIVIL
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN CIENCIAS DE LA TIERRA E INGENIERÍA GEOLÓGICA
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (06/03/2009)
  • INGENIERO DE CAMINOS, CANALES Y PUERTOS
    ESCUELA POLITÉCNICA SUPERIOR DE ALICANTE (17/12/2007)
  • INGENIERO GEÓLOGO (1º Premio Nacional fin de carrera de Educación Universitaria. Ministerio de Educación, Cultura y Deporte)
    Universitat d'Alacant (01/01/2002)
  • INGENIERO TÉCNICO DE OBRAS PÚBLICAS (1º Premio Nacional fin de carrera de Educación Universitaria. Ministerio de Educación y Cultura)
    Universitat d'Alacant (01/01/1998)
  • Ciencias de la Tierra e Ingeniería Geológica (Premio extraordinario de doctorado de la Universidad d
    Facultad de Ciencias. Universidad de Alicante (01/01/0001)

Roberto Tomás Jover és Doctor, Enginyer de Camins i Enginyer Geòleg per la Universitat d'Alacant. Actualment és Catedràtic d'Universitat de l'Àrea d'Enginyeria del Terreny del Departament d'Enginyeria Civil de la Universitat d'Alacant. És director, per la Universitat d'Alacant, de la Unitat Associada de Recerca IGME-UA de monitoratge de Moviments del Terreny mitjançant Interferometría Radar (UNIRAD), Investigador principal del Grup de Recerca d'Enginyeria del Terreny i les seues Estructures (INTERES) , col·laborador del Geohazards InSAR laboratory and Modelling Group de l'IGME. i Membre de la UNESCO Land Subsidence International Initiative (LASII). El seu principal interès investigador és l'aplicació de sensors remots per a l'estudi de fenòmens geològics i geotécnicos i  de massissos rocosos. Els temes principals de treball són: a) monitoratge i caracterització de moviments de vessant, subsidencia del terreny i infraestructures usant interferometría SAR; b) caracterització i monitoratge de massissos rocosos usant núvols de punts 3D; i c) classificacions geomecánicas de massissos rocosos i caracterització de la matriu rocosa en ser sotmesa a altes temperatures o processos de saturació.