Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  TENZA ABRIL, ANTONIO JOSE

Curriculum breu
TENZA ABRIL, ANTONIO JOSE

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2729
Telèfon:
+34 965903400 x 9338
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA CIVIL
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

 • Ingeniería de los materiales, del agua y del terreno
  Universidad de Alicante (14/12/2012)
 • DOCTORADO EN INGENIERÍA DE MATERIALES, DEL AGUA Y DEL TERRENO
  Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (14/12/2012)
 • Ingeniería Civil. Transportes y servicios urbanos
  Universitat d'Alacant (14/10/2011)
 • Ingeniero Geólogo
  Universitat d'Alacant (08/10/2007)
 • Ingeniero Técnico de Obras Públicas
  Universitat d'Alacant (20/02/2003)

Antonio José Tenza Abril és Titular d'Universitat en l'Àrea d'Enginyeria de la Construcció i compta amb les titulacions d'Enginyeria Geològica, Enginyer Tècnic d'Obres Públiques i Grau en Enginyeria Civil per la Universitat d'Alacant. Va obtenir el grau de doctor l'any 2014 en el programa de doctorat d'Enginyeria dels materials, aigua i territori de la Universitat d'Alacant.

Ha participat en diferents projectes d'investigació finançats per organismes públics i ha sigut l'investigador principal del projecte GRE13-13 que es basa en l'optimització de les prestacions físic-mecàniques de formigons lleugers. Va participar com a investigador per part de la Universitat d'Alacant en el projecte “Substitució parcial o total d'àrid porfíric en capes de ferma de rodadura per a carreteres” de CHM OBRES I INFRAESTRUCTURES S. a. finançat per CDTI en el qual va desenvolupar la seua tesi doctoral.

És autor de diferents contribucions a congressos tant a nivell nacional com internacional. Té una àmplia experiència en el desenvolupament d'assistències i informes tècnics, figurant com a col·laborador en 42 projectes amb empreses i administracions. A més, compta amb àmplia experiència en la realització d'assajos de laboratori. Participant en dos grups d'investigació (TECMATER – Tecnologia de materials i territori i INTERES – Enginyeria del Terreny i les seues estructures). Ha realitzat una estada en la Università Politecnica delle Marxe (Itàlia) i una col·laboració, impartint docència, en la mateixa universitat en el programa de mobilitat LLP/ERASMUS Teaching Staff. Premi ‘Balears' a l'article publicat en la revista Tècnica Industrial (Disseny d'un polígon industrial mitjançant un sistema d'informació geogràfica. Sellés, A.;  Ferreiro, J.I.; Tenza, A.J. Tècnica Industrial, 2009). En l'actualitat és el responsable de l'àrea d'Enginyeria de la Construcció del Departament d'Enginyeria Civil a més de secretari d'aquest mateix departament en la Universitat d'Alacant.

Imparteix les assignatures de Materials de Construcció I i II en el Grau d'Enginyeria Civil, Nous Materials de Construcció en el Màster Universitari d'Enginyeria de Camins, Canals i Ports, Formigons especials i Caracterització físic-mecànica de formigons amb àrids reciclats del Màster Universitari d'Enginyeria de Materials, Aigua i Terreny.
Revisor de diverses editorials en l'àrea de materials de construcció.