Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  SANCHEZ ALMODOVAR, ESTHER

Curriculum breu
SANCHEZ ALMODOVAR, ESTHER

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A SUBSTITUT/A
Dep.:
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Sense dades.

Graduada en Geografia i Ordenació del Territori (2017), màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals (2018) i màster en Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes (2021) per la Universitat d’Alacant.

Actualment és investigadora predoctoral en la Universitat d’Alacant, on desenvolupa la seua tesi doctoral i gaudeix d’una beca d’investigació per a formació del professorat universitari, concedida pel Vicerectorat d’Investigació. Centra les seues investigacions en diverses temàtiques geogràfiques com els riscos naturals, el canvi climàtic, els recursos hídrics i l’anàlisi de vulnerabilitat. És autora del llibre Inundaciones y ordenación urbana en Aspe (Alicante). La gestión de un problema histórico en un contexto de cambio climático.

Ha rebut el Premi Extraordinari al millor expedient en el màster de Planificació i Gestió de Riscos Naturals en la Universitat d’Alacant en el curs acadèmic 2017-2018. Se li han atorgat diversos premis d’investigació d’àmbit regional i local sobre temàtica geogràfica: I Premi a Treballs de Fi de Grau Nova Geografia Valenciana del Col·legi de Geògrafs d’Espanya, 2017; segon premi del XIV Premi d’Investigació Manuel Cremades, 2017; 1r Premi d’Investigació Manuel Cremades, 2019; així com una beca de col·laboració del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport en el Departament d’Anàlisi Geogràfica Regional i Geografia Física, en l’àrea de Geografia Física, durant el curs acadèmic 2016-2017, i una beca per a impulsar treballs sobre els ODS en la Universitat d’Alacant durant la realització del seu treball de fi de màster en el màster de Planificació i Gestió de Riscos Naturals (2018), titulat Recursos hídricos no convencionales en Aspe: un modelo local de gestión integrada del riesgo de inundación y del aprovechamiento conjunto de aguas residuales y de la escorrentía urbana, qualificat amb matrícula d’honor. Finalment, ha participat com a redactora en l’informe Riesgos ambientales en la comarca de la Vega Baja del Segura per al Pla d’Acció Territorial del Baix Segura.