Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PAYA LOPEZ, PEDRO

Curriculum breu
PAYA LOPEZ, PEDRO
PAYA LOPEZ, PEDRO
RUA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3433
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A CONTRACTAT/ADA DOCTOR/A
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
IU INV. ESTUDIS SOC. AMERICA LLATINA
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Historia
    Facultad de Filosofía y Letras. Universidad de Alicante (30/04/2013)
  • Licenciado en Historia
    Facultad Filosofía y Letras. Universidad de Alicante (31/07/1997)

Pedro Payá López (Alacant, 1969) és Doctor en Història amb premi extraordinari per la Universitat d'Alacant i Professor Contractat Doctor en el Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant. Actualment és Director de la Seu Universitària de Petrer UA i ha sigut professor convidat en les universitats de Florència i Tecnològic d'Antioquia (Medellín, Colòmbia). Ha realitzat estades d'investigació en centres internacionals com l'Institute European University i actualment duu a terme la seua labor investigadora com a membre dels grups “Espanya Segle XX: Segona República, Franquisme i democràcia”, “Catedra Jean Monnet en Història i Institucions de l'Europa Comunitària”, “Grup d'Investigació Complutense de la Guerra Civil i el Franquisme (GIGEFRA) i en l'Institut Universitari d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (UA). Els seus temes d'investigació són la història local, la violència política, la història cultural i la història política i social del cinema. Concretament, els seus treballs s'han centrat en l'estudi de la guerra civil i la dictadura franquista, destacant també la seua aproximació a la construcció de la memòria d'Auschwitz i el seu paper en la identitat europea.

Ha dirigit diferents cursos d'especialització i format part de comitès científics de congressos i seminaris nacionals i internacionals. Ha participat en diversos projectes competitius d'àmbit nacional i actualment forma part del projecte d'investigació del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats “Postguerres civils: Violència i (re)construcció nacional a Espanya i Europa, 1939-1949 (PGC2018-097724-B-100) IP: Javier Rodrigo Sánchez.

És autor de Violència i responsabilitat. La repressió judicial franquista en l'àmbit local. València, PUV, 2017. Com a editor ha publicat La guerra civil a les comarques del Vinalopó 80 anys després: patrimoni i memòria, Publicacions Universitat d'Alacant, Des de les cendres d'Auschwitz: història, memòria, educació, Granada, Comares, 2019 i al costat de Roque Moreno, Memòria i justícia transicional a Europa i Amèrica Llatina, Granada, Comares, 2018.