Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  PASTOR ALFONSO, MARIA JOSEFA

Curriculum breu
PASTOR ALFONSO, MARIA JOSEFA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3430
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORANIES
Instituts:
IU INVESTIGACIONS TURISTIQUES
Grups:
Codi UNESCO:
5101 - Antropología cultural
5103 - Antropología social
5100 - ANTROPOLOGÍA

Formació acadèmica

  • MAGISTER EN MUSEOGRAFÍA Y EXPOSICIONES
    UNIVERSIDAD COMPLUTENSE DE MADRID (06/02/1998)
  • DOCTORADO EN GEOGRAFÍA E HISTORIA
    UNIVERSIDAD COMPLUTENSE DE MADRID (09/06/1997)
  • LICENCIATURA EN ANTROPOLOGÍA / HOMOLOGADO LICENCIATURA EN CIENCIAS POLÍTICAS Y SOCIOLOGÍA, ESPECIALIDAD SOCIOLOGÍA, SUBESPECIALIDAD ANTROPOLOGÍA SOCIAL (22/01/1993)
    UNIVERSIDAD CENTRAL DE VENEZUELA / HOMOLOGACIÓN MINISTERIO DE EDUCACIÓN, ESPAÑA (1993) (14/11/1980)

Títols acadèmics: Antropòloga, Master en Museografía i Exposicions i Doctora en Geografia i Història (Etnohistòria d'Amèrica). Els dos últims en la Universitat Complutense de Madrid i el primer en la Universitat Central de Veneçuela.

Professora Titular d'Universitat en el Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant.

Profunda formació en el treball de camp etnogràfic, amb pràctiques en comunitats indígenes i camperoles de diferents regions de Veneçuela, Espanya i Mèxic. Treball en projectes en els quals els resultats de la recerca reverteixen sobre la comunitat que l'origina.

Activitat professional en l'àmbit privat: estudis socials de població en àrees d'explotació petroliera, empresa Lagoven (Veneçuela); en l'àmbit públic en institucions no acadèmiques: Ministeri de l'Ambient i Recursos Naturals Renovables i Institut de Cultura de Monagas, a Veneçuela; Consellería de Cultura de la Comunitat Valenciana, Ajuntament d'Alacant i Museu de la Universitat d'Alacant, a Espanya. Institucions públiques acadèmiques: Universitat Central de Veneçuela, Institut Pedagògic Universitari de Maturín (Veneçuela), Universitat d'Alacant (Espanya).

Adreça, assessorament i posada en funcionament de diversos projectes museológicos, elaborats a partir d'estudis previs de les comunitats locals, a Veneçuela i Espanya.

Docència en Doctorat, Master, Expert, Llicenciatura, Diplomatura i Grau en  Universitat d'Alacant, Universitat de Barcelona (Espanya), Universitat Ibn Zohr d'Agadir (el Marroc), Universitat Francisco de Miranda (Veneçuela), Universitat Degli Studi vaig donar Tèramo (Itàlia), Universitat Intercultural de Chiapas (Mèxic) i Universitat Autònoma de l'Estat de Mèxic (Mèxic). Dirigides quatre tesis doctorals a Espanya i Mèxic.

Desenvolupe teoria i pràctica antropològica en la Universitat d'Alacant des de 1997 i diversifique la recerca entre el Departament d'Humanitats Contemporànies i l'Institut Universitari de Recerques Turístiques, treballant amb diferents equips interdisciplinaris. Difusió de resultats a través de nombrosos llibres, capítols de llibres, articles en revistes indexades, ponències de congressos i conferències en diversos llocs del món.

Gestió universitària: dirigit o coordinat cursos internacionals, Coordinadora de l'Àrea de Coneixement d'Antropologia Social, Secretària Acadèmica i actual Directora del Departament d'Humanitats Contemporànies de la Universitat d'Alacant.

 

<