Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  IVORRA CHORRO, SALVADOR

Curriculum breu
IVORRA CHORRO, SALVADOR

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
ENGINYERIA CIVIL
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Dr. Ingeniero Industrial
    D. Mecánica de los Medios Cont. y T.E. U. Politécnica de Valencia (23/04/2002)
  • Ingeniero Industrial
    E.T.S.I. Industriales. Universidad Politécnica de Valencia (30/10/1997)

Salvador Ivorra Chorro és catedràtic d’universitat en l’àrea de Mecànica dels Medis Continus i Teoria d’Estructures en el Departament d’Enginyeria Civil de la Universitat d’Alacant, on coordina el Laboratori d’Estructures, és investigador responsable del Grup d’Investigació de Simulació, Modelització i Assaig d’Estructures i director del Departament. És doctor enginyer industrial per la Universitat Politècnica de València i Especialista Universitari en Prevenció de Riscos Laborals per la mateixa universitat. 

La seua activitat investigadora s’ha centrat en el comportament dinàmic d’estructures i en el reforç estructural; ha dedicat una part important de la seua investigació a les estructures que pertanyen al patrimoni històric.

Fins a desembre de 2019 és autor de 65 articles científics, 56 d’aquests en revistes indexades en JCR, i de més de 120 ponències en congressos, així com director de 16 tesis doctorals. Ha participat en 28 projectes d’investigació competitius, en 16 com a investigador principal, i en més de 200 contractes d’investigació i assistència tècnica amb organismes públics i empreses privades. Ha sigut el responsable de la coordinació del projecte finançat per 2 milions d’euros en fons FEDER per a la construcció del Laboratori d’Investigació en Enginyeria Civil de la Universitat d’Alacant. És coinventor de dues patents.

De l’anàlisi bibliomètric de Scopus entre 2002 i 2021, el seu índex h és de 26; és coautor de 149 documents.

Ha sigut professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Industrials de la Universitat Politècnica de València (1997-2005), on ha sigut secretari del Departament de Mecànica dels Medis Continus i Teoria d’Estructures (2002-2005). És visiting fellow en la Universitat de Bristol (UK) des de 2012 i professor visitant en el Politècnic de Bari (Itàlia) en diferents períodes de 2016 i 2017.

En la Universitat d’Alacant ha sigut subdirector d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, així com d’Enginyeria Civil de 2006 a 2013; és el responsable en aquest període de la implantació dels nous títols de grau en Enginyeria Civil i màster en Enginyeria de Camins, Canals i Ports. Ha estat subdirector del Departament d'Enginyeria Civil 2016-2019 i director el 2019-2020. Ha sigut entre 2018 i 2021 el coordinador de la subàrea d'Enginyeria Civil i Arquitectura a l'Agència Estatal d'Investigació.

Va obtenir el premi d'Excel·lència Docent del Consell Social de la Universitat d'Alacant el 2010. El 2015 la passarel·la de vianants Kiss Bridge a Pilar de la Horadada (Alacant) de la qual és coautor, va ser nominada per la fib a la millor Obra de formigó al quadrienni 2009-2014. L'any 2002 va ser coautor del projecte de la Torre de la Universitat Politècnica de València, estructura de major altura d'Europa construïda íntegrament amb FRP. L'any 2019 ha rebut el premi de l'Associació de Consultors d'Estructures pel projecte d'intervenció a la Xemeneia de maçoneria "La Paz". El 2019 rep el Premi Jove Investigador Destacat o Productiu de l'Associació Llatinoamericana de Control de Qualitat, Patologia i Recuperació de la Construcció (Alconpat).