Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GARCIA GARCIA, AVELINA ANTONIA

Curriculum breu
GARCIA GARCIA, AVELINA ANTONIA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 9419
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
QUIMICA INORGANICA
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctora en Química
    Universidad de Alicante (14/05/1997)
  • Licenciada en Ciencias Químicas
    Universitat d'Alacant (30/09/1991)

Catedràtica de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant des del 2016.

Directora del Secretariat d’Estudis de Grau, pertanyent al Vicerectorat d’Estudis i Formació.

Va començar la seua carrera científica l’any 1992 en el grup investigador del professor Ángel Linares Solano. Va defensar la tesi doctoral en el programa de doctorat de Ciència de Materials de la Universitat d’Alacant l’any 1997 (amb la qualificació d’excel·lent cum laude per unanimitat). L’any 2003 va obtenir una plaça de professora titular de l’àrea de coneixement de Química Inorgànica (UA).

Respecte als indicadors generals de qualitat de la seua producció científica, té quatre sexennis d’investigació reconeguts per la Comissió Nacional Avaluadora de l’Activitat Investigadora (data de l’últim sexenni reconegut: gener de 2018). 66 publicacions científiques en revistes internacionals, la major part en el primer quartil dels rànquings respectius i un índex h de 26 (ISI WoS), amb una mitjana de prop de 200 citacions per any durant els últims cinc anys. És coautora de tres patents (dues amb registre PCT), ha presentat més de 100 comunicacions en congressos nacionals i internacionals, una ponència convidada en l’àmbit nacional i quatre en l’internacional. Igualment, ha sigut membre de comitès científics en l’àmbit de quatre congressos internacionals i nacionals. Ha realitzat labors com a editora convidada en el número especial “Diesel Soot Catalysis” de la revista d’accés obert Catalysts.

Pel que fa a la seua labor en qüestions de lideratge científic, ha sigut investigadora principal d’un projecte del V Programa Marc de la Unió Europea i en l’actualitat és co-investigadora principal d’un projecte del Pla Nacional (R+D+i, modalitat Reptes) que es troba en fase d’execució. Des de l’any 2009 fins a l’actualitat fa diverses labors d’assessorament tecnològic i prestacions de servei a la multinacional SASOL GmbH Germany.

En l’àmbit docent, té cinc quinquennis reconeguts i ha impartit diverses assignatures (un bon nombre d’aquestes com a coordinadora), en nombroses titulacions oficials: llicenciatura en Química, Enginyeria Química, Enginyeria Geològica, grau en Química, grau en Geologia o màster en Ciència de Materials. Ha sigut tutora i directora de treballs de postgrau de nombrosos estudiants en el marc dels diversos màsters i programes de doctorat que s’han anat implantant en la Universitat d’Alacant. Ha dirigit quatre tesis doctorals. D’altra banda, ha participat en comissions docents de titulacions oficials i tres xarxes docents universitàries, i ha presentat unes 10 comunicacions en congressos nacionals i internacionals relacionats amb la investigació docent universitària.

És membre de diverses societats científiques: Societat Espanyola de Catàlisi, Grup Espanyol del Carbó i Reial Societat Espanyola de Química. En aquesta última ha exercit el càrrec de secretària de la secció territorial (Alacant) des de l’any 2013 fins a l’any 2017.

En l’actualitat és vocal de la Junta de Govern de la Societat Espanyola de Catàlisi.