Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  GARCIA ESCRIVA, VICENTE

Curriculum breu
GARCIA ESCRIVA, VICENTE

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2660
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • Doctor por la Universidad Complutense de Madrid.
    Universidad Complutense de Madrid. (31/05/2011)
  • Licenciado en Ciencias de la Información, sección de Ciencias de la Imagen Visual y Auditiva.
    Universidad Complutense de Madrid. (22/05/1996)

Llicenciat en Ciències de la Informació (secció Ciències de la Imatge Visual i Auditiva) i doctor per la Universitat Complutense de Madrid (programa Teoria i Història de la Comunicació Audiovisual i Publicitària).

Ha desenvolupat principalment dues línies d'investigació. D'una banda, el camp de l'anàlisi textual, en el qual ha realitzat una tesi doctoral (qualificada amb excel·lent cum laude), ha participat amb comunicacions en diversos congressos internacionals i ha efectuat dues estades d'investigació en l'Institute of Humanities and Creative Arts de la University of Worcester (Anglaterra). Així mateix, ha publicat diversos articles sobre aquest tema en revistes científiques. D'altra banda, l'àmbit de la indústria audiovisual, en el qual ha participat en congressos internacionals, ha comissariat una exposició (“Alicante se rueda (1902-2014)”, MUA), ha realitzat dues estades d'investigació en la School for Business and Society de la Glasgow Caledonian University (Escòcia) i ha publicat diversos capítols de llibre i articles en revistes científiques.

Té una àmplia experiència docent universitària (des de 2002) en l'àrea de Comunicació Audiovisual i Publicitat. Imparteix matèries de l'àmbit audiovisual tant en el grau en Publicitat i Relacions Públiques com en el màster oficial en Comunicació i Indústries Creatives. En el marc del programa Erasmus ha realitzat dues estades docents (nivell de doctorat) al Regne Unit (cursos 2015-16 i 2016-17). Així mateix, en el curs 2018-19 va realitzar una estada docent (nivell de grau i doctorat) en l'Interdisciplinary Film and Vídeo Studies Program de Purdue University (els EUA). Ha participat activament i amb regularitat en xarxes d'investigació i innovació docent, tant com col·laborador com coordinador de projectes d'investigació. De 2017 a 2022 ha sigut subdirector del departament de Comunicació i Psicologia Social.

Durant diversos anys ha desenvolupat una trajectòria professional en el camp de la formació professional i de l'ensenyament pràctic dels mitjans audiovisuals. He sigut Professor Tècnic de Formació Professional i Professor d'Educació Secundària, en tots dos casos dins de la família Professional de Comunicació, Imatge i So, impartint diverses assignatures i tutoritzant pràctiques en empresa en els cicles formatius de grau superior d'Imatge, So, Realització i Producció audiovisual.