Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  FERNANDEZ TORQUEMADA, YOLANDA

Curriculum breu
FERNANDEZ TORQUEMADA, YOLANDA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2164
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A TITULAR D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN CIENCIAS DEL MAR
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (19/07/2012)
  • Licenciada en Ciencias del Mar
    Universitat d'Alacant (30/06/2000)
  • Licenciada en Biología
    Universitat d'Alacant (30/06/1998)

Llicenciada en Biologia (especialitat Biologia Marina i Biologia Ambiental) en el 1998 i en Ciències de la Mar en el 2000. Ha gaudit de diverses beques públiques (2001-2005) i de contractes amb la Universitat d'Alacant (2005-2017) que li han permès desenvolupar la seua activitat investigadora centrada en l'estudi de l'ecologia de diferents espècies d'angiospermes marines, així com en la detecció i seguiment de diferents impactes ambientals en el medi marí (ampliació de ports, regeneracions de platges, busseig esportiu, etc.). Concretament, la seua tesi es va centrar en l'impacte potencial d'abocaments hiperhalinos d'instal·lacions dessalinitzadores en comunitats bentòniques.

Ha participat en més de 100 projectes relacionats amb aqueixa temàtica, la qual cosa li ha permès presentar més de 45 comunicacions en diversos congressos nacionals i internacionals i signar 27 articles en revistes amb índex d'impacte dins del camp de la biologia marina. També ha col·laborat en l'organització de diversos congressos internacionals, així com en comitès sobre l'aplicació i intercalibración (Grup Angiospermes Marines) de la Directiva Marco de l'Aigua d'índole nacional i internacional.

Des de l'any 2009 fins al 2017 va ser professora associada en el Departament de Ciències de la Mar i Biologia Aplicada de la Universitat d'Alacant, on actualment és professora titular, havent impartit des de llavors 14 assignatures de la llicenciatura de Biologia, del grau de Ciències de la Mar, grau de Biologia i de tres màsters  (Anàlisis de Gestió dels Ecosistemes Mediterranis, Gestió Sostenible i Usos de l'Aigua, i de Gestió Pesquera Sostenible) sent la professora responsable de tres d'aquestes assignatures.

A més, ha dirigit la tesi doctoral “Respostes iòniques i fisiològiques davant canvis de salinitat en angiospermes marines” (Aurora Garrote Moreno, 2016), i continua participant en diversos projectes relacionats amb la gestió i avaluació d'impactes ambientals en el medi marí. Ha sigut coordinadora (IP) de dos projectes públics sobre caracterització de l'estat de conservació d'angiospermes marines, i d'un projecte privat sobre la RMIP de Tabarca.