Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  ESPINAR RUIZ, EVA

Curriculum breu
ESPINAR RUIZ, EVA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3888
Ubicació:

Situació professional actual

Formació acadèmica

  • Doctora por la Universidad de Alicante
    Centro de Estudios de Doctorado y Posgrado (25/07/2003)
  • Licenciada en Sociología
    Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales. Universidad de Alicante (31/07/1999)

Llicenciada en Sociologia i Doctora per la Universitat d'Alacant. La meua experiència en la docència comença amb activitats de col·laboració com a becària FPI l'any 2000 en la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant. Posteriorment he sigut professora ajudant, ajudant doctora, contractada doctora i, des de l'any 2016, professora Titular d'Universitat en el Departament de Sociologia II. He sigut investigadora visitant en diferents centres europeus, destacant les universitats sueques d'Uppsala (Centre for Gender Research), Umeå (Umeå Centre for Gender Studies) i Lund (Department of Communication and Mitjana). La meua activitat investigadora se situa, fonamentalment, en els àmbits dels Estudis de Gènere i la Sociologia de la Comunicació. En aquests camps, he analitzat aspectes com la participació política i social de les dones, la violència de gènere, el paper dels mitjans de comunicació tradicionals i digitals en les relacions i identitats de gènere i la relació entre els diferents processos comunicatius, els moviments socials i la implicació política. En totes aquestes àrees ha participat en projectes d'investigació i publicat nombrosos articles en revistes científiques. Destaquen entre els últims articles publicats:

ROCAMORA, Pablo; ESPINAR, Eva. “Nuevos discursos en el neofascismo: un análisis cualitativo de la organización española Hogar Social”. Política y Sociedad, 58(2), e67922. 2021.  

CERDÁN, Ariadna; ESPINAR, Eva. “Del carrete a la pantalla: una aproximación a los usos y funciones sociales de la fotografía en los inmigrantes digitales”. adComunica. Revista científica de estrategias, tendencias e innovación en comunicación, 22: 119-140. 2021.

ESPINAR, Eva; GONZÁLEZ, Cristina; MARTÍNEZ, Rodolfo. “Análisis del consumo de noticias entre estudiantes de la Universidad de Alicante”. Convergencia Revista de Ciencias Sociales, 27: 1-25. 2020.