Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  DIEZ ROS, ROCIO

Curriculum breu
DIEZ ROS, ROCIO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 2479
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A CONTRACTAT/ADA DOCTOR/A(LOU)
Dep.:
DIDACTICA GENERAL I DIDACTIQUES ESPECIF.
Instituts:
IU INVESTIGACIO D'ESTUDIS DE GENERE
IU INV. ESTUDIS SOC. AMERICA LLATINA
Grups:

Formació acadèmica

  • DOCTORADO EN GEOGRAFÍA
    UNIVERSIDAD DE ALICANTE (21/12/2006)
  • Licenciada con Grado en Geografía.
    Universidad de Alicante. (30/06/1999)

Rocío Diez Ros és Llicenciada amb Grau i Doctora en Geografia per la Universitat d'Alacant. Professora de Didàctica de les Ciències Socials en el departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques de la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant, on és també Coordinadora d'Igualtat de Gènere i Suport a la Diversitat. 

Des de setembre de 2019, la professora Diez coordina el Programa d'Acció Tutorial de la Universitat d'Alacant en l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE).

És també directora del Grup d'Investigació en Igualtat, Gènere i Educació (*IGE) de la Universitat d'Alacant, a més de participar en el Grup d'Investigació en Geografia Humana.  S'integra en l'equip de l'Institut Universitari d'Investigacions i Estudis de Gènere (*IUIEG) i en l'Institut d'Estudis Socials d'Amèrica Llatina (*IUESAL). Entre les línies d'investigació treballades, destaca la Didàctica de les Ciències Socials amb perspectiva de gènere, l'Educació per a la igualtat d'oportunitats, l'Educació Mediambiental o l'Educació cooperativista i el cooperativisme, temes tots ells amb els quals ha participat en nombrosos congressos, seminaris i cursos nacionals i internacionals.

 En els últims 5 anys ha dirigit o codirigit més de 50 treballs de fi de grau/màster. Ha participat en més de 20 projectes d'innovació docent, entre els quals destaca la Xarxa “Inclusió de la Perspectiva de Gènere en l'Assignatures de Didàctica”, que coordina; o la Xarxa “Universitat, Docència, Gènere i Igualtat”, coordinada per la Unitat d'Igualtat de la UA.

Al llarg de la seua trajectòria professional ha publicat més de 35 capítols de llibres i 7 articles, relacionats amb les seues línies d'investigació. De la mateixa manera, ha sigut membre comité organitzador de 14 congressos d'àmbit autonòmic, nacional i internacional.

D'altra banda, ha realitzat estades en centre d'I+D+I, com és el cas del Laboratori de *Caracterizaçao e *Reciclagem de Residus (*LCRR) do Departament de *Agronomia (*DAG) dona Universitat *Estadual de *Maringa (*Paraná, el Brasil).