Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  CUCART MORA, CAROLINA

Curriculum breu
CUCART MORA, CAROLINA

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
INVESTIGADOR/A PREDOCTORAL
Dep.:
I.U. INVESTIGACION ARQ. I PATR. HIST.
Instituts:
IU INVESTIGACIO ARQ. I PATR. HIST.
Grups:
Codi UNESCO:
Sense dades.

Formació acadèmica

  • Erasmus Mundus Master in Quaternary Archaeology and Human Evolution
    Universitat Rovira i virgili (30/09/2015)
  • Grau en Història
    Universitat de València (30/07/2013)

Em vaig graduar en Història a la Universitat de València. La meua dissertació final de grau es titulà "La transició paleolítica mitjà a la superior de la Península Ibèrica". Més tard, vaig obtenir el meu màster en Arqueologia quaternària i evolució humana a la Universitat Rovira i Virgili el 2015.
El meu principal interès de recerca es refereix a la teoria de sistemes complexos i l'aplicació del model computacional a la investigació arqueològica. Per a la meva tesi de màsterl, vaig estudiar l'efecte de les variables demogràfiques i de mobilitat sobre la composició genètica i la distribució geogràfica de les poblacions resultants de la interacció entre Neandertals i AMH. Amb aquest propòsit, utilitzarem un model basat en agents “Penisnula_Iberica_1.0”. Aquest treball va resultar en la publicació d’un article titulat “Bio-cultural interactions and demography during the Middle to Upper Palaeolithic transition in Iberia: An agent-based modelling approach”.

Durant els darrers anys, m’he estat formant en modelització computacional i sistemes complexos assistint a diferents seminaris i tallers en institucions i conferències internacionals. També vaig col·laborar en projectes de R + D a Catalunya i València que inclouen treballs de camp arqueològics, tasques de laboratori i presentacions a conferències.

L’any 2018 vaig obtenir un lloc de doctorant al projecte "Late Glacial and Postglacial Population History and Cultural Transmission in Iberia" (c. 15000 - 8000 cal BP) - ERC Consolidator Grant 2015 Ref. 683018 (PI: Javier Fernández López de Pablo). Per a la meva tesi doctoral em centraré en la construcció i l’anàlisi de xarxes computacionals per identificar com les variacions diacròniques de les xarxes d’assentament de caçadors-recol·lectors afectarem la transmissió de trets culturals i la difusió d'innovacions tecnològiques.