Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  BERNABEU BAUTISTA, ÁLVARO

Curriculum breu
Bernabeu Bautista, Álvaro

Dades personals

Correu:
Telèfon:
Sense dades.
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
PROFESSOR/A AJUDANT DOCTOR/A
Dep.:
EDIFICACIO I URBANISME
Instituts:
Sense dades.
Grups:

Formació acadèmica

  • Programa de Doctorado en Agua y Desarrollo Sostenible
    Universidad de Alicante (13/09/2023)
  • Programa de Doctorat en Aigua i Desenvolupament Sostenible
    Universidad de Alicante (12/09/2023)
  • Máster en Arquitectura
    Universidad de Alicante (24/07/2018)
  • Máster en Arquitectura
    ESCUELA POLITÉCNICA SUPERIOR DE LA UNIVERSIDAD DE ALICANTE (24/07/2018)
  • Grado en Fundamentos de la Arquitectura
    Escuela Politécnica Superior. Universidad de Alicante (04/07/2017)

Álvaro Bernabeu Bautista. Arquitecte (2018) i Doctor per la Universitat d'Alacant (2023). Des de 2017 és membre de l'Àrea d'Urbanística i Ordenació del Territori del Departament d'Edificació i Urbanisme de la Universitat d'Alacant i col·laborador del seu grup d'investigació MappingAME, especialitzant-se en l'estudi de fenòmens urbans a partir de l'anàlisi de dades geolocalitzades de xarxes socials i altres serveis web i l'ús d'eines SIG, que permeten monitorar dinàmiques urbanes i establir estratègies d'intervenció i regeneració urbana.

L'any 2020 obté una de les Subvencions per a la Contractació de Personal Investigador de Caràcter Predoctoral (ACIF/2020. Fons Social Europeu) convocades per la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana. En aquest mateix any comença la seua experiència docent amb sessions pràctiques d'eines SIG en diverses assignatures de l'Àrea d'Urbanística en el Grau en Fonaments de l'Arquitectura i en el Màster en Arquitectura. Actualment compagina la seua labor investigadora i docent amb la participació en diversos projectes de transferència per a diferents organismes i Administracions públiques.

La seua investigació més recent aborda un ampli espectre del potencial que tenen les xarxes socials geolocalitzades en l'àmbit de l'urbanisme i, en concret, en el diagnòstic de les dinàmiques urbanes. Aquestes investigacions inclouen estudis sobre [1] la relació entre les dades de xarxes socials i els entorns on es generen amb factors econòmics i demogràfics o amb morfologia urbana, [2] l'espai públic i els factors físics i socials que determinen la seua rellevància, o [3] l'impacte de situacions de crisis en l'activitat econòmica i humana a les ciutats. D'igual manera, ha participat en diversos projectes d'investigació, així com en projectes de transferència i contractes amb empreses que han tingut com a línia de treball la implementació de dades geolocalitzades de xarxes socials. Destaca la participació en 5 projectes relacionats amb la implementació de dades digitals a l'elaboració de Plans de Mobilitat Urbana Sostenible, dos projectes relacionats amb la digitalització de l'Urbanisme i deu projectes relacionats amb el maneig de dades geoespacials amb eines SIG.

La trajectòria científica es complementa amb la difusió de resultats i la participació en diversos congressos nacionals i internacionals, relacionats amb les línies d'investigació anteriorment exposades. En aquest sentit destaquen aquells congressos relacionats amb ciutats digitals, forma urbana, sostenibilitat o transformacions urbanes, entre altres. També s'han realitzat dues estades d'investigació en centres europeus: [1] l'HafenCity University a Hamburg (Alemanya) durant 3 mesos arran d'una de les Subvencions per a estades de contractats predoctorals en centres d'investigació fora de la Comunitat Valenciana (CIBEFP/2021) finançades per Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital (Generalitat Valenciana) i en la Chalmers University of Technology a Göteborg (Suècia).