Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Curriculum breve
  BELENDEZ VAZQUEZ, AUGUSTO

Curriculum breu
BELENDEZ VAZQUEZ, AUGUSTO

Dades personals

Correu:
Telèfon:
+34 965903400 x 3651
Ubicació:

Situació professional actual

Plaça:
CATEDRÀTIC/A D'UNIVERSITAT
Dep.:
Instituts:
IU FISICA APLICADA A LES CIENCIES Y LE
Grups:

Formació acadèmica

  • Doctor en Física
    Facultad de Física. Universidad de Valencia (22/12/1990)
  • Grado de Licenciado en Ciencias Físicas
    Facultad de Física. Universidad de Valencia (16/05/1988)
  • Licenciado en Ciencias Físicas
    Facultad de Física. Universidad de Valencia (30/06/1986)

Llicenciat en Física (especialitat de Física Teòrica) per la Universitat de València en 1986 i Doctor en Física (programa de doctorat en Òptica) per la mateixa Universitat en 1990. En 1986 es va incorporar al Departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de València com a Professor Encarregat de Curs en la Secció Delegada d'Alacant de la E.U. d'Informàtica en la E.U. d'Enginyeria Tècnica d'Obres Públiques, en l'actualitat EPS de la Universitat d'Alacant (UA). Ha sigut Ajudant d'Escola Universitària, TEU Interí, TEU i CEU. Des de l'any 1996 és Catedràtic d'Universitat de Física Aplicada en el Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal de la UA.

Des de 1992 a 1993 va ser Secretari del Departament d'Enginyeria de Sistemes i Comunicacions (actualment Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal) i de 1993 fins a 2007 va ocupar el càrrec de Director del Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal. De setembre de 2009 a febrer de 2018 va ser Director de l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies.

Inclòs en el "Rànquing of the World Scientists: World's Top 2% Scientists" realitzat per la Universitat de Stanford, publicat en 2019 en la revista PlosBiology i que evalua l'impacte de la publicacions científiques d'investigadors de tot el món. Aquesta edició de la classificació del personal investigador amb major impacte científic del món situa a 28 investigadors de la UA.

Quant a la seua labor docent, imparteix assignatures de les titulacions tècniques de l'EPS i del grau en Física de la UA. 

Pertany a diverses societats científiques nacionals i internacionals com la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF), la Societat Espanyola d'Òptica (SEDOPTICA), l'European Optical Society (EOS). Sènior Member de l'Optical Society of America, ÓSSA (2011) i de la International Society for Optics and Photonics, SPIE (2011). Fellow Member de la International Society for Optics and Photonics, SPIE (2016).

Director de la Revista Espanyola de Física de la Reial Societat Espanyola de Física des de març de 2018.

Premi a l'Excel·lència Docent (Curs 2008–09), Consellería d'Educació de la Generalitat Valenciana i Rectorat i Consell Social de la UA.

Premie Ensenyament i Divulgació de la Física (Modalitat Ensenyament Universitari) 2015, Reial Societat Espanyola de Física i Fundació BBVA.