Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Course description
  GASTRONOMIA, TRADICIONS CULINÀRIES I SALUT

Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2016-17

L'assignatura pretén introduir a l'alumne al món de la gastronomia i les tradicions culinàries. A la llum de les dades disponibles, no sembla desgavellat afirmar que existeix un problema amb la nostra alimentació i nutrició i que no ens alimentem de forma adequada i saludable. Per corregir molts dels problemes de salut que es deriven d'aquesta situació, la gastronomia pot jugar un paper rellevant. No es menja només per salut, també es menja per plaer, i, sobretot, es menja d'acord amb uns hàbits alimentaris. En programar una dieta, encara que siga correcta des del punt de vista nutricional, si no es té en compte el plaer i els hàbits, és a dir la gastronomia, molt probablement fracassarà. La gastronomia apareix, així, lligada o relacionada amb el concepte d'alimentació de qualitat, és a dir d'aquella que a més de ser nutricionalment adequada, variada i saludable, adquireix també la dimensió de “saborosa, apetible i adaptada als gustos i necessitats dels consumidors”. Promoure i preservar la salut, pansa per desenvolupar i adquirir, a partir de les tradicions culinàries i gastronòmiques, uns hàbits alimentaris adequats; d'aquí la importància d'integrar en el discurs de la nutrició humana i la dietètica, la idea que la gastronomia (l’art i la ciència del bon menjar) constitueix un dels pilars fonamentals de la cultura de la salut.

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)

Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals

  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències en comunicació oral i escrita

  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.

 

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

  • Integrar els conceptes gastronòmics en l'activitat del dietista i nutricionista i proporcionar-li una formació gastronòmica.
  • Conèixer l'evolució i les tendències gastronòmiques i la utilitat que tenen per a aconseguir una nutrició saludable.
  • Conèixer la tradició culinària valenciana i el seu desenvolupament en el context de la gastronomia occidental i la dieta mediterrània.

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2016-17

•Integrar els conceptes gastronòmics en l'activitat del dietista/nutricionista i proporcionar-li una formació gastronòmica
• Conèixer l'evolució i les tendències gastronòmiques i la seva utilitat per aconseguir l'objectiu d'una nutrició saludable
• Conèixer la tradició culinària valenciana i el seu desenvolupament en el context de la gastronomia occidental i la dieta mediterrània
• Analitzar el paper que poden jugar les tradicions culinàries en la recuperació i promoció d'una alimentació saludable

 

 

General

Code: 27535
Lecturer responsible:
BERNABEU MESTRE, JOSEP
Credits ECTS: 6,00
Theoretical credits: 1,80
Practical credits: 0,60
Distance-base hours: 3,60

Departments involved

  • Dept: INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
    Area: HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA
    Theoretical credits: 1,8
    Practical credits: 0,6
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.

Study programmes where this course is taught