Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2020-21
La última crisis financiera e inmobiliaria pone de manifiesto la necesidad de poder conocer de forma anticipada la situación financiera de nuestra empresa respecto a todos los grupos de interés para tomar decisiones viables a medio y largo plazo. De este modo, debe entenderse la información económico-financiera de la empresa como una herramienta esencial para la toma de decisiones y es que, cuanta más información se recopile y analice sobre la situación real de una compañía, mayor alcance en la mejora organizativa y mayor impacto sobre la generación de valor se va a conseguir. Las empresas que consigan conocer todos estos datos de su empresa y conectarlos a su toma de decisiones, contarán con una ventaja competitiva respecto a sus competidores.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
ESPECIALISTA EN TÈCNIQUES AVANÇADES DE GESTIÓ DE LA RESTAURACIÓ
Competències generals
- CG1 : Millorar capacitat analítica i de síntesi per a resoldre problemes complexos
Competències Específiques
- CE2 : Conèixer, experimentar i dominar les tècniques de laboratori des del rigor científic
- CE3 : Aplicar i supervisar l'execució de tot tipus de tècniques de manipulació, conservació i regeneració d'aliments
- CE7 : Gestionar processos d'aprovisionament en restauració
MASTER EN DIRECCIÓ DE RESTAURANTS I F&B HOTELER
Competències generals
- CG1 : Millorar capacitat analítica i de síntesi per a resoldre problemes complexos
Competències Específiques
- CE2 : Conèixer, experimentar i dominar les tècniques de laboratori des del rigor científic
- CE3 : Aplicar i supervisar l'execució de tot tipus de tècniques de manipulació, conservació i regeneració d'aliments
- CE7 : Gestionar processos d'aprovisionament en restauració
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21
"Analizar los balances y cuentas de explotación tipo del sector. Conocer la posición económica de nuestra empresa. Ser capaces de controlar nuestra tesorería planificando los pagos y cobros de nuestra empresa. Tener una previsión de ingresos y gastos mensuales. Conocer nuestros costes fijos y variables. Aprender a elaborar una cuenta de explotación propia adaptada a la empresa. Aplicar las técnicas y medidas correctoras para conseguir una mayor rentabilidad y una mejor optimización de recursos. Profundizar en las herramientas de control de costes. Analizar e interpretar los ratios estratégicos de gestión."
Dades generals
Codi:
79058
Professor/a responsable:
CARRION LOPEZ, OSCAR
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
0,80
Crèdits pràctics:
1,00
Càrrega no presencial:
4,20
Departaments amb docència
-
Dep.:
ORGANITZACIÓ D'EMPRESES
Àrea: ORGANITZACIÓ D'EMPRESES
Crèdits teòrics: 0,8
Crèdits pràctics: 1
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. -
Dep.:
I. UNIVERSITARI D'INVESTIGACIONS TURISTIQUES (10.17)
Àrea: UNIVERSITAT D'ALACANT (CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ - CONTINUA))
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0
Estudis en què s'imparteix
-
ESPECIALISTA EN TÈCNIQUES AVANÇADES DE GESTIÓ DE LA RESTAURACIÓ
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)
-
MASTER EN DIRECCIÓ DE RESTAURANTS I F&B HOTELER
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)