Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2023-24
Se trata de una asignatura obligatoria al cursar el curso Especialista en ciencia y tecnología culinaria, maridajes, arroces y alta cocina Mediterránea. Se complementa con la asignatura de Ciencia Gastronómica aplicada a los arroces y a la alta cocina mediterránea . Además se trata de una asignatura obligatoria para obtener el Máster en arroces y alta cocina mediterránea.
En esta materia se aborda la descripción de las materias con las que se trabaja en restauración y la valoración de sus características a través de los parámetros de calidad más representativos de cada grupo de productos. El conocer adecuadamente estos productos es uno de los elementos claves para asegurar el éxito en la cocina.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2023-24
ESPECIALISTA EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA CULINÀRIA, MARIDATGES, ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA
Competències generals
- CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE1 : Distingir varietats, especejament, corts i aplicacions culinàries dels aliments implicats en els arrossos i l'alta cuina mediterrània.
MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA
Competències generals
- CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE6 : Classificar, avaluar i descriure les propietats de les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolépticas, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques.
- CE7 : Distingir varietats, especejament, corts i aplicacions culinàries dels aliments implicats en els arrossos i l'alta cuina mediterrànies.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24
Saber manejar las fuentes de datos sobre composición de alimentos utilizados para la elaboración de arroces y otros platos de la cocina mediterránea.
Conocer los sistemas de producción de los alimentos habitualmente empleados en la elaboración de arroces y otros platos de la cocina mediterránea.
Dades generals
Codi:
78953
Professor/a responsable:
MAESTRE PEREZ, SALVADOR ENRIQUE
Crèdits ECTS:
4,00
Crèdits teòrics:
0,90
Crèdits pràctics:
0,30
Càrrega no presencial:
2,80
Departaments amb docència
-
Dep.:
CIÈNCIES AMBIENTALS I RECURSOS NATURALS
Àrea: ZOOLOGIA
Crèdits teòrics: 0,15
Crèdits pràctics: 0,05 -
Dep.:
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Crèdits teòrics: 0,45
Crèdits pràctics: 0,15
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. -
Dep.:
CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA
Àrea: ZOOLOGIA
Crèdits teòrics: 0,15
Crèdits pràctics: 0,05 -
Dep.:
BIOQUÍMICA I BIOLOGIA MOLECULAR I EDAFOLOGIA I QUÍMICA AGRÍCOLA
Àrea: EDAFOLOGIA I QUÍMICA AGRÍCOLA
Crèdits teòrics: 0,15
Crèdits pràctics: 0,05
Estudis en què s'imparteix
-
MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)
-
ESPECIALISTA EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA CULINÀRIA, MARIDATGES, ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)