Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

En la era de la globalización, las sociedades son cada vez más pluriétnicas y multiculturales. En sí mismo, este hecho no tiene ninguna connotación, ni positiva ni negativa. Sin embargo, la diversidad ha sido a menudo percibida como un problema para los seres humanos, aunque la forma de percibirla y afrontarla ha diferido dependiendo del modelo de Estado y de las coyunturas económicas y políticas. La diversidad cultural se presenta como un hecho histórico de carácter conflictual que debe ser analizado teniendo en cuenta una doble dimensión de la realidad: las transformaciones en los modelos de expresión de esta diversidad y los cambios en la teoría social sobre la complejidad de las relaciones interculturales.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

MÀSTER EN MEDIACIÓ I INTERVENCIÓ EN CONFLICTES

 

Competències generals

  • CG6 : Saber connectar la teoria i la pràctica de mediació i la intervenció psicosocial en conflictes.

 

Competències Específiques

  • CE13 : Ser capaç de manejar la comunicació interpersonal.
  • CE21 : Tenir habilitat per a comprendre el funcionament d'una institució de mediació.
  • CE22 : Ser capaç d'avaluar una institució o servei de mediació i de proposar modificacions.
  • CE24 : Tenir habilitat per a utilitzar les millors pràctiques de la mediació.
  • CE25 : Saber treballar amb els estàndards i principis elaborats per la pràctica professional en mediació.
  • CE26 : Ser capaç d'actualitzar els coneixements i contribuir a la promoció de bones pràctiques en mediació.
  • CE27 : Ser capaç de realitzar un treball original en l'àmbit de la mediació i la intervenció psicosocial en conflictes.

 

EXPERTO EN MEDIACIÓN SOCIAL INTERCULTURAL

 

Competències generals

  • CG1 : Que l'alumnat posseïsca i comprenga coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenrotllament y/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CG2 : Que l'alumnat sàpia aplicar els coneixements adquirits i tinga capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi.

 

Competències Específiques

  • CE1 : Que l'alumnat posseïsca, comprenga i desenrotlle habilitats que possibiliten aplicar els coneixements acadèmics especialitzats adquirits en estudis anteriors, si és el cas, com a llicenciatures, diplomatures, graus o semblants, a la realitat canviant a què s'enfronten el mediador per a evitar situacions de lesió, risc o conflicte en relació als interessos encomanats o el seu exercici professional davant de tribunals o autoritats públiques i en les funcions que li corresponen.
  • CE2 : Que l'alumnat conega les diferents tècniques de composició d'interessos i saber trobar solucions a problemes per mitjà de mètodes alternatius a la via jurisdiccional.
  • CE3 : Que l'alumnat conega i sàpia aplicar els drets i deures deontològics professionals en les relacions amb les parts i resta de subjectes intervinents en la mediació.
  • CE4 : Que l'alumnat conega i avalue les distintes responsabilitats vinculades a l'exercici de l'activitat professional en què consistix la mediació i la promoció de la responsabilitat social del mediador.
  • CE5 : Que l'alumnat sàpia identificar conflictes d'interessos i conéixer les tècniques per a la seua resolució, establir l'abast del secret professional i de la confidencialitat, i preservar la independència de criteri.
  • CE6 : Que l'alumnat sàpia identificar els requeriments de prestació i organització determinants per al desenrotllament de les funcions que corresponen al mediador.
  • CE7 : Que l'alumnat sàpia conega i sàpia aplicar en la pràctica l'entorn organitzatiu, de gestió i comercial de la professió de mediador, així com el seu marc jurídic associatiu, fiscal, laboral i de protecció de dades de caràcter personal.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

Identificar y poner en valor el contenido cultural que atraviesa los campos de la mediación intercultural y el desarrollo sostenible con identidad.
Usar críticamente los términos de minoría cultural e integración y analizar sus funciones en el conjunto de las relaciones sociales y políticas.
Conocer las políticas de extranjería y sus repercusiones sobre el conjunto de la sociedad en los niveles europeo, nacional, autonómico y local.

Fomentar la actividad reflexiva y crítica de los estudiantes respecto a la realidad sociocultural, y de respeto respecto a otras racionalidades culturales.
Promover una actitud crítica y facilitar la realización de análisis rigurosos, alejados de los prejuicios o criterios de autoridad.

 

 

Dades generals

Codi: 78720
Professor/a responsable:
MONDRAGON LASAGABASTER, JASONE
Crèdits ECTS: 2,00
Crèdits teòrics: 0,40
Crèdits pràctics: 0,40
Càrrega no presencial: 1,20

Departaments amb docència

  • Dep.: COMUNICACIÓ I PSICOLOGIA SOCIAL
    Àrea: PSICOLOGIA SOCIAL
    Crèdits teòrics: 0,4
    Crèdits pràctics: 0,4
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix