Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

En un curso dedicado a profesionales que van a elaborar y estar en contacto con helados es imprescindible adquirir los conocimientos, destrezas y actitudes necesarias para aplicar, en su puesto de trabajo, un correcto comportamiento y las técnicas adecuadas de higieney sanidad alimentaria en la manipulación de estos productos, para impedir su contaminación y prevenir posibles alteraciones alimentarias.

Los helados son, por su caracter nutritivo, productos fácilmente contaminables, pudiendo multilplicarse en ellos una gran cantidad de microorganismos. En principio seria lógico pensar que los riesgos microbiológicos son bajos debido a que estos alimentos se conservan a temperaturas bajas, sin embargo, hay que tener en cuenta que son muy sensibles a las fluctuaciones de temperatura y a las contaminaciones cruzadas con todos los utensilios con los que se manejan.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Competències generals

  • CG4 : Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.
  • CG7 : Saber elaborar productes de qualitat amb diverses característiques, usant per a açò la maquinària i els ingredients habitualment presents en un obrador.

 

Competències Específiques

  • CE11 : Elaborar, aplicar, avaluar i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos, aplicant la legislació vigent.

 

EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Coneiximents/Continguts

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON4 : Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.

 

Habilitats/Destreses

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD4 : Planificar i organitzar el procés d'elaboració i emmagatzematge dels gelats, tenint en compte els ingredients i la maquinària requerida.
  • HD9 : Elaborar, aplicar, i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos a l'elaboració de gelats

 

Capacitats/Competències

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

-Concienciar a los alumnos sobre los peligros potenciales que conlleva la contaminación de los
alimentos.
-Conocer las causa que provocan intoxicaciones alimentarias.
-Aplicar las medidas preventivas necesarias para evitar la contaminación de los alimentos.
-Adquirir los conocimientos básicos de los Análisis de Peligros y Puntos de Control Críticos
(APPCC) y las Guías de Prácticas Concretas de Higiene (GPCH) de las especialidades
correspondientes.
-Concienciarse de la necesidad de cumplir la legislación sanitaria vigente a los manipuladores de alimentos

 

 

Dades generals

Codi: 78105
Professor/a responsable:
MAESTRE PEREZ, SALVADOR ENRIQUE
Crèdits ECTS: 1,00
Crèdits teòrics: 0,40
Crèdits pràctics: 0,00
Càrrega no presencial: 0,60

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0,3
    Crèdits pràctics: 0
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix