Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2020-21

Este proyecto docente contiene la planificación práctica del curso de Elaboración Artesanal de Helados, para completar la formación teórica de los alumnos.

El proyecto docente de las prácticas se divide en 4 apartados:

• Introducción a la formulación y equilibrado
• Elaboración artesanal de helados
• Decoración de helados, cubetas y tartas heladas
• Helados de impulso

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Competències generals

  • CG4 : Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.
  • CG7 : Saber elaborar productes de qualitat amb diverses característiques, usant per a açò la maquinària i els ingredients habitualment presents en un obrador.

 

Competències Específiques

  • CG9 : Desenvolupar en la pràctica les formulacions plantejades teòricament.

 

EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Coneiximents/Continguts

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON4 : Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.

 

Habilitats/Destreses

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD4 : Planificar i organitzar el procés d'elaboració i emmagatzematge dels gelats, tenint en compte els ingredients i la maquinària requerida.

 

Capacitats/Competències

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • C4 : Desenvolupar nous productes en funció de les noves tendències.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21

El objetivo de la asignatura es que el alumno adquiera la habilidad y capacidad de desarrollar sus propias elaboraciones artesanas. Para ello, integrará todos los contenidos teóricos y prácticos adquiridos en el título.

 

 

Dades generals

Codi: 78104
Professor/a responsable:
MORA PASTOR, JUAN
Crèdits ECTS: 3,00
Crèdits teòrics: 0,00
Crèdits pràctics: 1,20
Càrrega no presencial: 1,80

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0
    Crèdits pràctics: 1,2
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix