Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2017-18

La asignatura de Helado y Nutrición, es una asignatura obligatoria en el curso de Experto en Elaboración de helados artesanos necesaria para adquirir los conceptos y conocimientos básicos en Nutrición y Dietética y poder aplicarlos a los helados. A su vez constituye la base necesaria e imprescindible para la elaboración de los helados en función de las necesidades nutricionales, en personas sanas y con determinadas patologías relacionadas con la nutrición.

 

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Competències generals

  • CG2 : Conèixer i descriure totes les substàncies que integren un gelat i les característiques funcionals de les mateixes.
  • CG3 : Dominar les característiques, quant a la composició, que ha d'atresorar un gelat perquè resulte compatible amb un estat de salut òptim.

 

Competències Específiques

  • CE5 : Conèixer els fonaments de nutrició humana.
  • CE6 : Identificar i classificar els aliments, productes alimentosos i ingredients alimentaris.

 

EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Coneiximents/Continguts

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON3 : Identificar les principals substàncies que integren un gelat i comprèn les seues característiques funcionals
  • CON8 : Conèixer els fonaments de nutrició humana.

 

Habilitats/Destreses

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD3 : Tenir en compte les característiques que ha de tenir un gelat perquè resulte compatible amb un estat de salut òptim
  • HD6 : Identificar i classificar, sobre la base de la seua composició, els aliments i additius emprats en l'elaboració de gelats.

 

Capacitats/Competències

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2017-18

Competencias Generales
Dominar las características, en cuanto a la composición, que debe atesorar un helado para que resulte compatible con un estado de salud óptimo.
Conocer y describir todas las sustancias que integran un helado y las características funcionales de las mismas.

Competencias Específicas
Identificar y clasificar los alimentos, productos alimenticios e ingredientes alimentarios.
Conocer los fundamentos de nutrición humana.

 

 

Dades generals

Codi: 78101
Professor/a responsable:
MARTIN LLAGUNO, ICIAR
Crèdits ECTS: 1,00
Crèdits teòrics: 0,40
Crèdits pràctics: 0,00
Càrrega no presencial: 0,60

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 0,3
    Crèdits pràctics: 0
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix