Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2019-20

El helado es un producto complejo y delicado formado por una mezcla equilibrada de componentes sometidos a un largo y cuidadoso proceso de elaboración.

Para entender qué es un helado hay que conocer sus componentes y las relaciones que se establecen entre ellos a nivel molecular durante los procesos de elaboración y almacenamiento de los helados. Estas interacciones pueden ser deseadas y otras absolutamente indeseables, por lo que es necesario concoerlas para, a continuación, controlarlas, ya que todas ellas repercuten directamente sobre la calidad y las características organolépticas del producto final. Para lograr este objetivo, se requiere conocimientos básicos de diferentes disciplinas, entre ellas y fundamentalmente, la Química.   

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Competències generals

  • CG2 : Conèixer i descriure totes les substàncies que integren un gelat i les característiques funcionals de les mateixes.
  • CG5 : Obtenir les bases teòriques i l'habilitat necessària per a ajustar la composició bàsica (la fórmula) d'ingredients que constitueixen el Gelat.

 

Competències Específiques

  • CE10 : Manejar les bases de dades i taules de composició d'aliments.
  • CE3 : Adquirir una base fonamental de la terminologia química, convenis i unitats aplicats a l'elaboració de gelats.
  • CE4 : Identificar l'estructura i característiques de les principals classes de substàncies emprades en l'elaboració de gelats.
  • CE6 : Identificar i classificar els aliments, productes alimentosos i ingredients alimentaris.

 

EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Coneiximents/Continguts

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON3 : Identificar les principals substàncies que integren un gelat i comprèn les seues característiques funcionals
  • CON5 : Identificar i entendre els aspectes més rellevants del procés de formulació d'un gelat.
  • CON7 : Reconèixer la terminologia química i convencions aplicades a l'elaboració de gelats.

 

Habilitats/Destreses

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD6 : Identificar i classificar, sobre la base de la seua composició, els aliments i additius emprats en l'elaboració de gelats.
  • HD8 : Manejar i interpretar la informació de bases de dades, taules de composició d'aliments i fitxes tècniques.

 

Capacitats/Competències

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2019-20

El objetivo de esta asignatura es conocer todos y cada uno de los componentes e ingredientes de los helados artesanos, sus interacciones y las relaciones que se establecen entre ellos durante los procesos de elaboración, procesado y almacenamiento de los helados. El objetivo final es saber aplicar estos conocimientos básicos para obtener un producto de excelencia tanto desde el punto de vista de calidad como de propiedades organolépticas.

 

 

Dades generals

Codi: 78100
Professor/a responsable:
MORA PASTOR, JUAN
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 2,40
Crèdits pràctics: 0,00
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Crèdits teòrics: 1,8
    Crèdits pràctics: 0
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix