Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2011-12
‘Diseño y Producción de Materiales para la Atención Dietética utilizando TIC‘ es una asignatura optativa del plan de estudios del ‘Máster en Nutrición Clínica y Comunitaria’ que se imparte en el segundo semestre del curso. Esta asignatura tiene una carga total de 3 Créditos ECTS, es decir, que el tiempo total de dedicación al aprendizaje por parte del alumno será de 75 horas.
La asignatura trata de los tipos de materiales y de herramientas para el apoyo a la toma de decisiones y de los aspectos de la adaptación a las necesidades concretas e individuales (edad, culturales y socio-económicas), así como a finalidades diversas de la atención dietético-nutricional (función informativa, motivadora y evaluadora). Se analizarán las ventajas e inconvenientes de aplicabilidad de diferentes modalidades de materiales y herramientas (folletos, carteles, recordatorios, sedes web, blogs, portales, tutoriales, etc). Sin olvidar la necesaria metodología relacionada con las fases de diseño y de producción del material de apoyo a la toma de decisiones de los pacientes, la verificación de criterios de calidad (indicadores y escalas de evaluación) tanto para la producción como para el desarrollo de proyectos de investigación (eficacia, eficiencia, usabilidad…)
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
Competències generals del títol (CG)
- CG2 : Desenvolupar habilitats per a usar bases de dades i fonts bibliogràfiques relacionades amb les ciències de la salut i l'alimentació.
- CG3 : Proposar, dissenyar i desenvolupar adequadament projectes de recerca interessants per a l'àmbit de la nutrició clínica i comunitària.
Competències específiques (CE)
- CE35 : Conèixer i valorar les opcions de diverses aplicacions informàtiques per a elaborar materials o eines.
- CE36 : Saber dur a terme la producció d'un material per al suport a la presa de decisions, d'acord amb el disseny i aplicació informàtica, a més d'elaborar la guia d'orientació per a l'ús.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
Sense dades
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2011-12
Sense dades
Dades generals
Codi:
45215
Professor/a responsable:
ROMA FERRI, MARIA TERESA
Crèdits ECTS:
3,00
Crèdits teòrics:
1,20
Crèdits pràctics:
0,00
Càrrega no presencial:
1,80
Departaments amb docència
-
Dep.:
INFERMERIA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 1,2
Crèdits pràctics: 0
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
MÀSTER UNIVERSITARI EN NUTRICIÓ CLÍNICA I COMUNITÀRIA
Tipus d'assignatura: OPTATIVA (Curs: 1)