Competencies and objectives
Course context for academic year 2019-20
No data
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)
Transversal Competences
- CT1 : Leer y comprender textos en un idioma extranjero.
- CT2 : Demostrar destrezas y habilidades en informática y sistemas informacionales.
- CT3 : Demostrar habilidades en comunicación oral y escrita.
General Competences
- CG16 : Understand the microbiology, parasitology and toxicology of foodstuffs.
- CG18 : Develop, apply, evaluate and maintain appropriate hygiene, food safety and risk control system practices, applying all legislation in force.
- CG20 : Collaborate on implanting quality systems.
- CG21 : Evaluate, monitor and manage food chain traceability factors.
- CG23 : Provide scientific and technical advice on food products and their development. Evaluate compliance with said advice.
- CG24 : Participate in business teams dealing with social marketing, advertising and health statements.
- CG25 : Collaborate with consumer protection in the framework of food safety.
Specific Competences
- E116 : Conocer los sistemas de análisis de peligros y puntos de control críticos en las industrias de restauración y alimentaria.
- E118 : Conocer los métodos de detección en alimentos de microorganismos y sus productos.
- E120 : Saber tomar muestras representativas de un alimento.
- E124 : Conocer las características de los nuevos productos alimentarios.
- E43 : Adquirir las habilidades pertinentes para trabajar en equipo como unidad en las que se estructura de forma uni o multidisciplinar los profesionales y demás personal, relacionados con la evaluación diagnóstica y tratamientos en Dietética y Nutrición.
- E45 : Conocer que canales de comunicación interna o externa, deben implantarse en toda organización para que el Servicio de Nutrición logre el objetivo de que todos los profesionales conozcan sus proyectos.
- E46 : Conocer los sistemas de Acreditación de implantación de Circuitos de Calidad.
- E47 : Diferenciar entre Calidad Real y Calidad Percibida.
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20
No data
General
Code:
27552
Lecturer responsible:
CARDENAL MILAN, OSCAR
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
1,60
Practical credits:
0,80
Distance-base hours:
3,60
Departments involved
-
Dept:
PHYSIOLOGY, GENETICS AND MICROBIOLOGY
Area: MICROBIOLOGY
Theoretical credits: 1,6
Practical credits: 0,8
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record.
Study programmes where this course is taught
-
UNDERGRADUATE DEGREE IN HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
Course type: COMPULSORY (Year: 3)