Competencies and objectives
Course context for academic year 2010-11
No data
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)
No data
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2010-11
Conocer las distintas etapas del desarrollo de un nuevo producto alimentario.
Determinar las características nutricionales de un nuevo producto alimentario y los beneficions para la salud de los consumidores.
Evaluar la respuesta de los consumidores ante un nuevo producto alimenticio.
Conocer los distintos mecanismos procesos y etapas para la determinación de la vida útil de un alimento.
Formular y/o adaptar alimentos a las necesidades del consumidor.
Conocer la legislación actual sobre nuevos productos alimentarios.
El objetivo final de la asignatura será que al finalizar el curso el alumno podrá desempeñar labores de investigación, desarrollo e innovación (I+D+i) de nuevos productos en las industrias alimentarias
General
Code:
27545
Lecturer responsible:
MARHUENDA EGEA, FRUTOS CARLOS
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
1,80
Practical credits:
0,60
Distance-base hours:
3,60
Departments involved
-
Dept:
AGROCHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY
Area: BIOCHEMISTRY AND MOLECULAR BIOLOGY
Theoretical credits: 1,8
Practical credits: 0,6
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record.
Study programmes where this course is taught
-
DEGREE IN HUMAN NUTRITION & DIETETICS
Course type: OPTIONAL (Year: 4)