Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

We propose an introduction to the enological culture and to its components, such as vine growing, wine production, wine tasting, landscape, uses and customs and, in short, a human geography of the Alicante province wine-growing comarcas (areas).

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2019-20

No data

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

No data

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

1. Estudio y puesta en valorar de la rica y atávica cultura vitivinícola de las comarcas alicantinas 2.Entender los elementos del paisaje alicantino asociado al cultivo de la vid de vinificación y el patrimonio arquitectónico y cultural relacionado con el vino. 3.Aproximación al mundo de la enología: Aprender los conceptos y procedimientos en el ámbito teórico/práctico sobre los métodos y técnicas del cultivo del viñedo, la elaboración de vinos y derivados de la vid, el análisis y calidad de los productos elaborados, las condiciones de higiene y almacenaje de productos, la comercialización de los mismos, así como la investigación e innovación en el campo de la enología. 4.Analizar las dinámicas empresariales vinculadas con la vitivinicultura 5.Acercamiento al Enoturismo, por medio de las rutas del vino, las catas y el maridaje y la gastronomía local.

 

 

General

Code: 90954
Lecturer responsible:
PONCE HERRERO, GABINO
Credits ECTS:
Theoretical credits: 4,00
Practical credits: 0,00
Distance-base hours:

Departments involved

No data

Study programmes where this course is taught