Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2015-16

Esta asignatura centra su objeto de trabajo y de estudio en la alimentación en determinadas situaciones clínicas tanto del niño como del adulto.

La asignatura esta dividida en tres bloques:

- Nutrición Artificial.

- Nutrición Clínica Avanzada en el niño.

- Nutrición Clinica Avanzada en el adulto.

 En el contexto del plan de estudios del master, esta asignatura es el pilar de la parte de nutrición clínica donde se adquieren habilidades para completar la formación básica en el tratamiento dietético en patologías especiales.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències generals del títol (CG)

  • CG1 : Aprofundir en l'adquisició de coneixements actualitzats en nutrició clínica i comunitària i en l'evolució i desenvolupament d'aquestes.
  • CG11 : Perfeccionar eines per a valorar l'estat nutricional d'un individu o d'una comunitat i interpretar aquest estat en la salut i en la malaltia.
  • CG12 : Desenvolupar habilitats pràctiques en el maneig de mètodes analítics.
  • CG13 : Desenvolupar i aplicar el mètode científic en la recerca.
  • CG14 : Adquirir les eines per a la recerca en nutrició i àrees afins.
  • CG4 : Conèixer les implicacions ètiques que requereix la recerca en el camp professional propi.
  • CG6 : Conèixer la relació entre diverses situacions fisiològiques i patològiques des del punt de vista metabòlic, molecular, genètic i clínic.
  • CG7 : Assumir la relació existent entre nutrició i salut i la importància de la dieta en el tractament i la prevenció de les malalties.

 

Competències específiques (CE)

  • CE12 : Elaborar tractaments alimentaris adaptats a cada situació patològica, amb les modificacions dietètiques personalitzades corresponents a diverses patologies i edats.
  • CE13 : Saber valorar les característiques de l'atenció sanitària basada en l'evidència en relació amb la recerca i l'actuació professional.
  • CE14 : Establir les indicacions de les diverses modalitats de nutrició artificial (incloent-hi preparats dietètics especials), a més de l'elaboració i les pautes d'administració.
  • CE15 : Capacitat per a jutjar críticament els diversos tipus d'articles i documents científics en nutrició clínica.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

Sense dades

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2015-16

- Conocer las indicaciones hospitalarias de la nutricióna artificial, vias de acceso, complicaciones de su uso y tipos.

- Saber los controles que se realizan al paciente con nutrición artificial, evaluación y seguimiento.

- Profundizar en las habilidades para la valoración nutricional de los pacientes hospitalizados.

- Ampliar conocimientos sobre estrategias de tratamiento nutricional en las distintas patologías clínicas.

- Conocer las normas básicas de nutrición y alimentación en el paciente crítico.

 

 

Dades generals

Codi: 45211
Professor/a responsable:
HURTADO SANCHEZ, JOSE ANTONIO
Crèdits ECTS: 12,00
Crèdits teòrics: 4,80
Crèdits pràctics: 0,00
Càrrega no presencial: 7,20

Departaments amb docència

  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 4,8
    Crèdits pràctics: 0
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix