Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2013-14

En la asignatura los objetivos y contenidos están enfocados a que el alumno sea capaz de adquirir los conocimientos de iniciación adecuados para realizar una planificación dietética adecuada para el deportista en distintas situaciones y disciplinas.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

Competències transversals específiques de titulació:>>competències en un idioma estranger

  • CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències informàtiques i informacionals

  • CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.

 

Competències transversals específiques de titulació:>>competències en comunicació oral i escrita

  • CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.

 

 

 

Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)

  • Conèixer les necessitats nutricionals dels diversos tipus d'esportistes i la seua valoració.
  • Adquirir habilitats de disseny i planificació de dietes adaptades a diversos esports.
  • Proporcionar eines per a la cerca i l'ús adequats de la informació disponible sobre els problemes alimentaris i les necessitats nutricionals dels esportistes i desenvolupar coneixement en aquesta àrea.

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2013-14

OBJETIVOS ESPECÍFICOS DE CADA PROFESOR

 

Conocer cómo  y las distintas formas de valorar los hábitos de alimentación del deportista.

 

Saber cómo afecta la motivación del deportista en el seguimiento de una alimentación pautada.

 

Aprender los objetivos y recomendaciones más interesantes en la alimentación del deportista.

 

Saber la valoración energética para la planificación dietética.

 

Conocer la planificación más adecuada en el período de competición y de descanso.

 

Destacar la planificación más indicada para los distintos momentos del entrenamiento y competición, en todas las edades y deportes.

 

Conocer las adaptaciones necesarias por cambios de horarios, geografía y climatología.

 

Diferenciar la alimentación más adecuadas para deportes de requerimientos especiales.

 

Reconocer las individualidades alimentarias respecto a deportes anaeróbicos, aeróbicos y mixtos.

 

Iniciar búsquedas para valorar y encontar información de problemas alimentarios y necesidades nutricionales de los deportistas.

 

Asimilar cómo diseñar proyectos de investigación en el área dietética deportiva.

 

 

;

Dades generals

Codi: 27533
Professor/a responsable:
RIZO BAEZA, MARIA MERCEDES
Crèdits ECTS: 6,00
Crèdits teòrics: 1,80
Crèdits pràctics: 0,60
Càrrega no presencial: 3,60

Departaments amb docència

  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 1,8
    Crèdits pràctics: 0,6
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix