Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2015-16
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
Competències transversals
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
Competències generals
- CG33 : Planificar, dur a terme i interpretar l'avaluació de l'estat nutricional de subjectes o grups, tant sans (en totes les situacions fisiològiques) com malalts.
Competències Específiques
- E100 : Adquirir habilitats de disseny i planificació de dietes adaptades aquestes necessitats, a nivell individual i col·lectiu.
- E101 : Capacitar per a la valoració i aplicació de plans d'atenció nutricional i dietètica dirigits a persones i col·lectius amb discapacitat física i psíquica.
- E102 : Capacitar per a la valoració aplicació de plans d'atenció nutricional i dietètica dirigits a persones amb malalties rares que requereixen un tractament nutricional molt específic.
- E103 : Capacitar per a la valoració aplicació de plans d'atenció nutricional i dietètica dirigits a persones i col·lectius que es troben en situacions socials especials.
- E104 : Capacitat per a dur a terme el pla de tractament, seguiment i control de l'estat nutricional.
- E105 : Capacitat per a avaluar el procés dietètic nutricional.
- E106 : Capacitat per a analitzar les variables psicològiques lligades al control de pes.
- E107 : Capacitat per a analitzar les variables psicològiques lligades al control de pes.
- E108 : Capacitat per a dissenyar estratègies de canvis cognitius i de comportament per a la regulació del pes corporal, en diferents problemes de salut i situacions especials o etapes de la vida.
- E109 : Habilitats de valoració i intervenció en situacions de malestar psicològic i ànsia alimentària (craving).
- E110 : Identificar les variables i processos psicològics associats al concepte d'imatge corporal, relacionant aquestes variables amb la salut i la qualitat de vida.
- E111 : Capacitat per a fomentar en els diferents grups de població l'autoconeixement, l'autoaceptación i l'actitud positiva cap a si mateixos, en pacients i familiars.
- E112 : Formar críticament a les persones enfront dels models estètics i mitjans de comunicació.
- E113 : Conèixer els diferents grups de fàrmacs d'origen natural, els principis de la seua autorització, ús i indicació.
- E114 : Avaluar els beneficis esperats i els riscos associats de l'administració i consum dels fàrmacs d'origen natural.
- E115 : Identificar el tipus de coneixement i informació existent en la xarxa sobre dietètica i nutrició.
- E98 : Conèixer les necessitats nutricionals i dietètiques de les persones amb discapacitat psíquica.
- E99 : Adquirir habilitats de valoració nutricional i dietètica en persones amb discapacitat.
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Conèixer les necessitats nutricionals i dietètiques de les persones amb discapacitat física.
- Conèixer les necessitats nutricionals i dietètiques de les persones amb discapacitat psíquica.
- Adquirir habilitats de valoració nutricional i dietètica en persones amb discapacitat.
- Adquirir habilitats de disseny i planificació de dietes individuals i col·lectives adaptades a aquestes necessitats.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2015-16
1. Adquirir habilidades para valorar nutricional y dietéticamente al sujeto con discapacidad física/psíquica.
2. Conocer las distintas estrategias de valoración y tratamiento nutricional de las personas con discapacidad física/psíquica y con enfermedades raras.
3. Adquirir habilidades de resolución de casos clínicos y problemas de diagnóstico en intervención nutricional en este colectivo.
4. Adquirir capacidad y habilidades de trabajo en equipo multidisciplinar en el ámbito de la discapacidad y las enfermedfades raras.
Dades generals
Codi:
27531
Professor/a responsable:
HURTADO SANCHEZ, JOSE ANTONIO
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
1,80
Crèdits pràctics:
0,60
Càrrega no presencial:
3,60
Departaments amb docència
-
Dep.:
INFERMERIA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 1,8
Crèdits pràctics: 0,6
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN NUTRICIÓ HUMANA I DIETÈTICA
Tipus d'assignatura: OPTATIVA (Curs: 4)