Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
Assignatura optativa (6C) del primer quadrimestre de tercer i quart cursos del Grau de Maestro/a en Educació Infantil i del Grau de Maestro/a en Educació Primària. Capacita al personal docent en formació per a comprendre les desigualtats per gènere existents en esta i altres societats, els perjuís i injustícies socials que comporten i, partint d'eixa base, poder dissenyar materials, activitats i situacions didàctiques i escolars no sexistes, amb l'objectiu fonamental d'educar a l'alumnat d'Infantil i Primària en igualtat d'oportunitats per a ambdós sexes. Diversa normativa internacional, nacional i autonòmica impeleix al sistema educatiu a coeducar, i als centres encarregats de la formació inicial docent, a abordar esta formació.
Competències generals del títol (CG)
Competències específiques (CE)
Competències generals del títol (CG)
Competències específiques (CE)
- Analitzar les diferències i injustícies que vivim les persones derivades del repartiment i diferenciació de rols socials per gèneres.
- Identificar els estereotips sexistes i els mecanismes d'aprenentatge i manteniment social de les desigualtats
- Desenrotllar la capacitat crítica i autocrítica per a analitzar realitats socials mitjançant la perspectiva de gènere
- Desenrotllar un compromís ètic i responsable amb les competències de la professió de mestra/e
- Arreplegar el mandat de la diversa normativa (internacional, nacional i valenciana) que apel·la als sistemes educatius com a agents primordials en l'eradicació de les desigualtats per gènere i de les violències contra les dones.
- Dissenyar propostes educatives i escolars no sexistes, que no perpetuen la socialització per gènere, col·laborant així en la consecució de societats més justes i amb igualtat de tracte real entre hòmens i dones.
- Col·laborar i treballar en grup com a via fonamental d'aprenentatge i treball en el coneixement de fets socials.
-Destacar les aportacions del feminisme als canvis socials favoridors de la igualtat entre gèneres a les nostres societats.