Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
La realització del Pràcticum III de la menció musical, planteja a l'estudiant l'oportunitat d'integrar en la seua pràctica docent les distintes competències adquirides durant les estades en els Pràcticums I i II, així com reflexionar sobre l'aprenentatge realitzat i la pràctica duta a terme. Durant les estades prèvies, l'alumnat ha estudiat el context i l'organització escolar (Pràcticum I), i el disseny i la posada en pràctica d'una proposta didàctica (Pràcticum II). En aquest cas, l'última estada del mòdul Pràcticum engloba dos objectius generals:
-Desenvolupar la capacitat reflexiva de l'alumnat aprofundint en l'anàlisi de l'àrea d'Educació Musical.
- Realitzar una reflexió global a partir de les seues observacions i experiències.
El centre escolar indicarà a l'alumnat el lloc de realització del Pràcticum III.
En la guia didàctica, en el primer capítol, es defineixen les competències generals del Grau de Mestre, les competències específiques de l'assignatura, els objectius i els continguts del Pràcticum III. Es delimiten les principals línies del Pla de treball i les funcions del professorat.
En el segon capítol, s'exposa detalladament el pla de treball i les normes per a l'elaboració de la memòria.
En el tercer capítol, es donen les orientacions per a l'avaluació.
En el quart capítol, es troba una bibliografia i webgrafia de consulta, basant-se en la legislació actual, publicacions de llibres, articles científics, així com enllaços web.
Competències generals del títol (CG)
Competències específiques (CE)
Aquestes competències, juntament amb les pròpies de la resta de matèries, quedaran reflectides en el Treball fi de Grau que compendia la formació adquirida al llarg de tots els ensenyaments descrits.
• Expressar-se oralment i per escrit amb la fluïdesa i la correcció necessària en les dues llengües oficials de la Comunitat Autònoma per a desenrotllar l'ensenyança en l'etapa d'Educació Primària i també utilitzar una llengua estrangera com a llengua vehicular en algunes situacions de l'aula.
• Adquirir un coneixement pràctic de l'aula i de la seua gestió.
• Conèixer i aplicar els processos d'interacció comunicació en l'aula i dominar les destreses habilitats socials necessàries per a fomentar un clima d'aula que facilita l'aprenentatge i la convivència.
• Controlar i fer el seguiment del procés educatiu i en particular el d'ensenyança-aprenentatge mitjançant el domini de les tècniques i estratègies necessàries. Utilitzar les tecnologies de la informació i comunicació en les activitats d'ensenyança i aprenentatge guiat i autònom.
• Relacionar teoria i pràctica amb la realitat de l'aula i del centre.
• Participar en l'activitat docent i aprendre a saber fer, actuant i reflexionant des de la pràctica.
• Participar en les propostes de millora en els distints àmbits d'actuació que es puguen establir en un centre.
• Regular els processos d'interacció i comunicació en grups d'estudiants 0-6 anys. Tot això desenrotllant estratègies que eviten l'exclusió i la discriminació.
• Conèixer formes de col·laboració amb els distints sectors de la comunitat educativa i de l'entorn social.