Facultats i centres
Serveis administratius
Serveis generals
L'objectiu bàsic de l'assignatura Introducció al Màrqueting és proporcionar a l'alumnat una formació bàsica i una visió de conjunt dels aspectes fonamentals dins de l'àrea funcional de l'empresa de Direcció de Màrqueting i Investigació Comercial que els permeta afrontar la seua pràctica en l'activitat empresarial, especialment en els perfils professionals de consultoria comercial i direcció de màrqueting.
L'assignatura Introducció al Màrqueting és la primera de les assignatures del mòdul de “Comercialització i Investigació de Mercats” que cursa l'estudiantat. Consta de 6 crèdits ECTS i és una assignatura de formació bàsica.
Al llarg del curs es familiaritza a l'alumnat amb els conceptes bàsics del màrqueting, incloent, la investigació comercial, l'estratègia de màrqueting, i els instruments de la direcció de màrqueting (producte, preu, distribució i comunicació). Això permet que l'alumnat afronte l'aprenentatge dels continguts del mòdul de “Comercialització i Investigació de Mercats” amb una visió holística, de conjunt, de tots els elements que conformen l'àrea de comercialització de l'empresa. Aquesta assignatura serveix, per tant, com a introducció per al desenvolupament posterior de la resta d'assignatures impartides pel Departament de Màrqueting (Investigació Comercial, Direcció de Màrqueting i Màrqueting Estratègic).
Competències generals del títol (CG)
Competències generals de la UA (CGUA)
Competències específiques (CE)
Familiaritzar l'estudiant amb el llenguatge, els conceptes, les eines i la lògica del màrqueting com a activitat empresarial. L'alumne aconseguirà una formació bàsica i una visió de conjunt de la funció comercial en l'empresa, per a desenvolupar una formació complementària i més profunda en cursos posteriors. L'alumne coneixerà aspectes i instruments útils i necessaris per a l'efectiva presa de decisions en màrqueting com ara el concepte de valor, la planificació comercial, l'anàlisi de l'entorn, de la demanda i del comportament del consumidor, i finalment les estratègies de segmentació i posicionament.
Objectius cognitius a aconseguir per l'estudiantat
OC1. Familiaritzar-se amb el llenguatge, els conceptes, les eines i la lògica del màrqueting com a activitat empresarial.
OC2. Aconseguir una formació bàsica i una visió de conjunt de la funció comercial en l'empresa, per a desenvolupar una formació complementària i més profunda en cursos posteriors.
OC3. Conèixer aspectes i instruments útils i necessaris per a l'efectiva presa de decisions en màrqueting com ara el concepte de valor, el màrqueting de relacions, el màrqueting holístic, la planificació comercial, l'anàlisi de l'entorn i anàlisi DAFO, l'anàlisi de la demanda, el comportament del consumidor individual i organitzacional, les estratègies de segmentació i posicionament, i els instruments del màrqueting-mix.
Objectius instrumentals a aconseguir per l'estudiantat
OI1. Formular solucions relacionades amb la pràctica de màrqueting en l'empresa a partir de dades reals.
OI2. Aplicar els coneixements teòrics a la pràctica de màrqueting en l'empresa.
OI3. Comentar, debatre i expressar en públic els resultats obtinguts en el desenvolupament de les classes pràctiques i els aspectes fonamentals desenvolupats al llarg de les classes teòriques.
OI4. Capacitar per a la cerca selectiva de la informació i de documentació complementària.
Objectius actitudinals a aconseguir per l'estudiantat
OA1. Responsabilitzar-se del seu aprenentatge i dels resultats d'aquest, desenvolupar la seua autonomia i ser actiu construint el seu coneixement.
OA2. Desenvolupar el pensament crític davant la realitat, així com, actituds col·laboratives (intercanvi d'experiències i opinions amb els seus companys), destreses professionals i capacitat d'autoavaluació.
OA3. Interactuar social i professionalment amb el seu entorn.