Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2018-19
Sense dades
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2018-19
Competències transversals
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionales
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita
Competències generals
- CG1 : Ser capaç de treballar en equip i d'organitzar i planificar activitats en l'àmbit de les empreses del sector gastronòmic
- CG3 : Resoldre tasques o realitzar treballs professionals en l'àmbit gastronòmic en el temps assignat per a açò, mantenint la qualitat del resultat.
- CG4 : Ser capaç de realitzar les aproximacions requerides amb l'objecte de reduir un problema de l'àmbit d'estudi fins a un nivell manejable.
- CG7 : Saber aplicar els coneixements adquirits en l'àmbit d'estudi al món professional de la gastronomia, contribuint al desenvolupament dels Drets Humans, dels principis democràtics, dels principis d'igualtat de gènere, de solidaritat, de protecció del medi ambient i de foment de la cultura de la pau.
Competències Específiques
- CE27 : Conèixer els productes d'origen animal, vegetal i derivats, així com els sistemes de producció i saber seleccionar-los en funció de l'aplicació gastronòmica a desenvolupar
- CE28 : Conèixer i utilitzar les matèries primeres utilitzades en cuina mediterrània atenent a les seues característiques organolèptiques, nutricionals, de qualitat i possibilitats d'intervenció en les ofertes gastronòmiques
- CE5 : Conèixer i saber aplicar les tècniques culinàries tradicionals i d'avantguarda, així com saber manejar l'instrumental necessari
Resultats d'aprenentatge (Objectius formatius)
- Familiaritzar-se amb la preparació d'ingredients i les tècniques bàsiques de cocció d'aliments salats.
Aplicar les tècniques de cocció a tot tipus d'aliments.
Familiaritzar-se amb el treball quotidià en gestió d'esdeveniments.
Aprendre la utilització de les eines, a més de tenir la destresa i les habilitats necessàries per a aconseguir la satisfacció dels clients.
Familiaritzar-se amb els llenguatges visuals, els identificadors visuals i la seua aplicació al restaurant.
Conèixer la importància que el servei, el tracte directe amb els clients, l'educació i el comportament del personal té en aquest sector.
Familiaritzar-se amb la preparació d'ingredients i la cocció d'aliments dolços.
Preparacions dolces de diferents tipus, pastisseria i postres dolces casolanes.
Familiaritzar-se amb les principals preparacions culinàries de l'alta cuina mediterrània i la cuina tradicional alacantina.
Identificar els ingredients i preparacions culinàries bàsiques de la cuina alacantina.
Aprendre i aplicar les noves tècniques culinàries de l'alta cuina mediterrània.
Disseny de menús característics de la cuina alacantina.
Conèixer tots els aspectes legals que cal complir per a muntar una empresa de gastronomia.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19
Sense dades
Dades generals
Codi:
21736
Professor/a responsable:
JORDA GUIJARRO, JUANA DOLORES
Crèdits ECTS:
6,00
Crèdits teòrics:
0,00
Crèdits pràctics:
0,60
Càrrega no presencial:
5,40
Departaments amb docència
-
Dep.:
AGROQUIMICA I BIOQUIMICA
Àrea: EDAFOLOGIA I QUÍMICA AGRÍCOLA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. -
Dep.:
CIÈNCIES AMBIENTALS I RECURSOS NATURALS
Àrea: BOTÀNICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
ORGANITZACIÓ D'EMPRESES
Àrea: ORGANITZACIÓ D'EMPRESES
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,05 -
Dep.:
GEOGRAFIA HUMANA
Àrea: GEOGRAFIA HUMANA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
HUMANITATS CONTEMPORÀNIES
Àrea: ANTROPOLOGIA SOCIAL
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
QUÍMICA FÍSICA
Àrea: QUÍMICA FÍSICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
PSICOLOGIA DE LA SALUT
Àrea: PERSONALITAT, EVALUACIÓ I TRACTAMENT PSICOLÒGIC
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
INFERMERIA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,05 -
Dep.:
ANÀLISI ECONÒMICA APLICADA
Àrea: ECONOMIA APLICADA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
QUÍMICA ORGÀNICA
Àrea: QUÍMICA ORGÀNICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
ENGINYERIA QUÍMICA
Àrea: ENGINYERIA QUÍMICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
DRET MERCANTIL I DRET PROCESSAL
Àrea: DRET MERCANTIL
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02 -
Dep.:
FISIOLOGIA, GENÈTICA I MICROBIOLOGIA
Àrea: MICROBIOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,12 -
Dep.:
INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
Àrea: INFERMERIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
INFERMERIA COMUNITÀRIA, MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
Àrea: MEDICINA PREVENTIVA I SALUT PÚBLICA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,01 -
Dep.:
CIÈNCIES DEL MAR I BIOLOGIA APLICADA
Àrea: ZOOLOGIA
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
ANÀLISI GEOGRÀFICA REGIONAL I GEOGRAFIA FÍSICA
Àrea: ANÀLISI GEOGRÀFICA REGIONAL
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
COMUNICACIÓ I PSICOLOGIA SOCIAL
Àrea: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,03 -
Dep.:
MARKETING
Àrea: COMERCIALITZACIÓ I INVESTIGACIÓ DE MERCATS
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0,02
Estudis en què s'imparteix
-
GRAU EN GASTRONOMIA I ARTS CULINÀRIES
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIA (Curs: 2)