Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Course description
  BASIC LABORATORY OPERATIONS II

Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

La asignatura OBL II se imparte en el segundo semestre de primer curso, en paralelo con la asignatura OBL I. Cuando el alumno comienza dichas asignaturas ha realizado 24 horas de prácticas de Química I en las que se hace hincapié en los temas relacionados con la seguridad en el laboratorio, el reconocimiento de material y la preparación de disoluciones.

Ambas asignaturas OBL I y OBL II están diseñadas para que el alumno adquiera habilidades en el laboratorio y además comience a trabajar competencias transversales que le serán de suma utilidad en el resto de cursos de la titulación. En concreto en la asignatura OBL II se trabajan competencias relacionadas con la búsqueda de información, el trabajo en equipo, inglés, manejo de herramientas informáticas, comunicación oral y comunicación escrita.

Por lo tanto, esta asignatura forma parte de una materia básica y transversal del título. Dentro de sus contenidos se tratan aspectos tan importantes en la formación de un Químico como son: la relación de la Química con la sociedad y con otras disciplinas, la importancia del punto de vista histórico de esta disciplina, así como los aspectos relacionados con la sostenibilidad.

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)

Generic Degree Course Competences

  • CG1 : Develop the capacity for analysis, synthesis and critical reasoning.
  • CG4 : Show capacity for team work.
  • CG5 : Commitment to ethics, the values of equality and social responsibility as a citizen and professional.
  • CG9 : Show an ability to transmit information, ideas, problems and solutions to both specialised and non-specialised audiences.

 

Specific Competences:>> Ability

  • CE27 : Interpret, evaluate and synthesise Chemical data and information.
  • CE28 : Recognise and implement good scientific measurement and experimentation practices.
  • CE29 : Process and compute data associated with chemical information.
  • CE30 : Handle chemical reagents, instruments and devices safely.
  • CE33 : Monitor by observing and measuring chemical properties, events or changes, gathering the appropriate information.
  • CE35 : Interpret data obtained from laboratory observation and measurement.
  • CE36 : Prepare, present and defend scientific reports both in writing and orally in front of an audience.
  • CE37 : Evaluate the risks involved in using chemical substances and laboratory procedures, as well as managing any waste generated correctly.
  • CE39 : Recognise and evaluate chemical processes in daily life.
  • CE40 : Relate Chemistry to other disciplines.

 

Generic UA Competences

  • CGUA1 : Understand English as a foreign language in the field of science.
  • CGUA2 : Express oneself correctly, both orally and in writing, in either of the official languages of the Region of Valencia.
  • CGUA3 : Possess computer skills relevant to the field of study.
  • CGUA4 : Acquire or possess basic Information and Communications Technology skills and correctly manage the information gathered.

 

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

No data

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

No data

 

 

General

Code: 26019
Lecturer responsible:
GARRIGOS SELVA, MARIA DEL CARMEN
Credits ECTS: 6,00
Theoretical credits: 0,00
Practical credits: 2,40
Distance-base hours: 3,60

Departments involved

  • Dept: CHEMICAL ANALYSIS, NUTRITION AND FOOD SCIENCE
    Area: ANALYTIC CHEMISTRY
    Theoretical credits: 0
    Practical credits: 2,4
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.

Study programmes where this course is taught