Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2022-23
La asignatura formativa optativa de COMPETENCIAS TÉCNICAS PARA PUESTOS DE TRABAJO EN EL SECTOR DE HOSTELERIA Y TURISMO tiene un total de 20 horas y trata de que los alumnos y las alumnas adquieran conocimientos teórico-prácticos sobre los procesos de servicios básicos, seguimiento de procesos estándares y controlado de realización de tareas en recepción, cocina, bar, sala y habitaciones, a la vez que alcancen conocimientos básicos sobre manipulación e higiene de los alimentos.
Con esta materia se pretende que el alumnado, dentro de la formación académica que recibe sobre competencias personales y laborales en entornos de empleo con apoyo, alcance los conocimientos y las competencias técnicas fundamentales para el empleo en el sector de la hostelería y el turismo
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials) per al curs 2022-23
ESPECIALISTA EN COMPETÈNCIES PERSONALS I LABORALS EN ENTORNS D'OCUPACIÓ AMB SUPORT
Competències generals
- CG2 : Desenvolupar i aplicar estratègies de resolució de situacions professionals i laborals en la presa de decisions en els diferents contextos
- CG5 : Desenvolupar capacitats d'adaptació als canvis i de reflexió crítica i d'anàlisi del treball realitzat.
- CG7 : Desenvolupar la capacitat de planificació, organització i resolució de problemes en les situacions pràctiques que es presenten, generant noves idees i accions.
Competències Específiques
- CE28 : Conèixer i estructurar els processos de serveis bàsics, seguiment de processos estàndards i controlat de realització de tasques en recepció, cuina, bar, sala i habitacions.
- CE29 : Adquirir coneixements bàsics sobre manipulació i higiene dels aliments.
ESPECIALISTA EN COMPETÈNCIES LABORALS EN ENTORNS D'OCUPACIÓ AMB SUPORT
Competències generals
- CG2 : Desenvolupar i aplicar estratègies de resolució de situacions professionals i laborals en la presa de decisions en els diferents contextos
- CG5 : Desenvolupar capacitats d'adaptació als canvis i de reflexió crítica i d'anàlisi del treball realitzat
- CG7 : Desenvolupar la capacitat de planificació, organització i resolució de problemes en les situacions pràctiques que es presenten, generant noves idees i accions
Competències Específiques
- CE28 : Conèixer i estructurar els processos de serveis bàsics, seguiment de processos estàndards i controlat de realització de tasques en recepció, cuina, bar, sala i habitacions
- CE29 : Adquirir coneixements bàsics sobre manipulació i higiene dels aliments
ESPECIALISTA EN COMPETÈNCIES LABORALS EN ENTORNS D'OCUPACIÓ AMB SUPORT
Competències generals
- CG2 : Desenvolupar i aplicar estratègies de resolució de situacions professionals i laborals en la presa de decisions en els diferents contextos
- CG5 : Desenvolupar capacitats d'adaptació als canvis i de reflexió crítica i d'anàlisi del treball realitzat
- CG7 : Desenvolupar la capacitat de planificació, organització i resolució de problemes en les situacions pràctiques que es presenten, generant noves idees i accions
Competències Específiques
- CE28 : Conèixer i estructurar els processos de serveis bàsics, seguiment de processos estàndards i controlat de realització de tasques en recepció, cuina, bar, sala i habitacions
- CE29 : Adquirir coneixements bàsics sobre manipulació i higiene dels aliments
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2022-23
RA. Adquirir e implementar estrategias de colaboración y habilidades que favorezcan el trabajo cooperativo reconociendo las aportaciones de otros ámbitos del saber como factor enriquecedor del ejercicio profesional.
RA. Emitir juicios y posicionarse críticamente ante las diversas situaciones vitales y profesionales, sin omitir la consideración crítica acerca de las acciones y opiniones de uno mismo.
RA. Gestionar de manera proactiva su proceso de aprendizaje
R1. Manejarse en las tareas y servicios básicos a realizar en los puestos de recepción, cocina, bar, sala y habitaciones.
R2. Aplicar las medidas preventivas necesarias y las pautas de higiene básicas (personal, de utensilios e instalaciones) para evitar la contaminación de los alimentos.
Dades generals
Codi:
78944
Professor/a responsable:
Sense dades
Crèdits ECTS:
2,00
Crèdits teòrics:
0,40
Crèdits pràctics:
0,40
Càrrega no presencial:
1,20
Departaments amb docència
-
Dep.:
COMUNICACIÓ I PSICOLOGIA SOCIAL
Àrea: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
Crèdits teòrics: 0,24
Crèdits pràctics: 0,24
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta. -
Dep.:
MARKETING
Àrea: COMUNICACIÓ AUDIOVISUAL I PUBLICITAT
Crèdits teòrics: 0,16
Crèdits pràctics: 0,16 -
Dep.:
AMD. UNIDAD DE IGUALDAD
Àrea: UNIVERSITAT D'ALACANT (CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ - CONTINUA))
Crèdits teòrics: 0
Crèdits pràctics: 0
Estudis en què s'imparteix
-
ESPECIALISTA EN COMPETÈNCIES PERSONALS I LABORALS EN ENTORNS D'OCUPACIÓ AMB SUPORT
Tipus d'assignatura: OPTATIVES (Curs: 1)
-
ESPECIALISTA EN COMPETÈNCIES LABORALS EN ENTORNS D'OCUPACIÓ AMB SUPORT
Tipus d'assignatura: OPTATIVES (Curs: 1)