Ir a cuerpo Ir a Estudios, Gobernanza y organización
Logo UA
Realizar búsqueda
Guies docents
CARACTERÍSTIQUES I CLASSIFICACIÓ DELS ARROSSOS TRADICIONALS

Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2018-19

Els arrossos, com se solen denominar en plural a causa de la gran diversitat de preparacions a la qual donen lloc, conformen un importantíssim apartat en el nostre receptari. Són el senyal d'identitat de la cuina alacantina, el nostre plat més destacat, tant és així que, de tots els productes que tradicionalment es produeixen a la Comunitat Valenciana és el que ha donat lloc a una major diversitat de preparacions. Els arrossos han sigut i són un dels pilars de l'alimentació a la Comunitat Valenciana: d'interior, de costa, caldosos, secs, o melosos... la varietat s'àmplia fins a l'infinit en funció dels ingredients que acompanyen a la gramínea i de la tècnica que utilitzem en el seu cuinat.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

ESPECIALISTA EN CIÈNCIA I TECNOLOGIA CULINÀRIA, MARIDATGES, ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA

 

Competències generals

  • CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.

 

Competències Específiques

  • CE6 : Ser capaç de distingir i classificar diferents tipus d'arrossos.
  • CE7 : Adquirir el coneixement per a elaborar i crear receptaris d'arrossos.
  • CE9 : Conèixer i adquirir coneixements sobre l'elaboració d'arrossos de diferents cultures.

 

MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA

 

Competències generals

  • CG3 : Aprofundir en el coneixement i aplicació de l'equipament relacionat amb l'alta cuina mediterrània.

 

Competències Específiques

  • CE12 : Ser capaç de distingir i classificar diferents tipus d'arrossos.
  • CE13 : Adquirir el coneixement per a elaborar i crear receptaris d'arrossos.
  • CE15 : Conèixer i adquirir coneixements sobre l'elaboració d'arrossos internacionals.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19

-Categoritzar l'ampli món de l'arròs ordenant el nostre corpus de receptes tradicionals segons els criteris dels experts que impartiran aquestes classes

 

 

Dades generals

Codi: 78958
Professor/a responsable:
ZARAGOZA MARTI, ANA
Crèdits ECTS: 3,00
Crèdits teòrics: 0,70
Crèdits pràctics: 0,20
Càrrega no presencial: 2,10

Departaments amb docència

  • Dep.: INFERMERIA
    Àrea: INFERMERIA
    Crèdits teòrics: 0,7
    Crèdits pràctics: 0,2
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix