Competències i objectius
- Context de l'assignatura per al curs 2018-19
- Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
- Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19
Context de l'assignatura per al curs 2018-19
L'assignatura Dieta Mediterrània: alimentació i Salut centra el seu estudi en el paper de la nutrició en la promoció de la salut. Nombrosos estudis epidemiològics i experimentals de nutrició mostren que els països mediterranis gaudeixen de taxes de morbiditat per malalties cròniques més baixes i la seva esperança de vida és més elevada, la qual cosa s'atribueix a la Dieta Mediterrània. Aquesta matèria pretén aprofundir en el coneixement de les característiques que fan que aquesta dieta sigui considerada el model alimentari més saludable, sostenible, satisfactori, segur i social.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
EXPERT EN HISTÒRIA, GLOBALITZACIÓ I TURISME ENTORN DE L'ARRÒS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA
Competències generals
- CG5 : Obtenir coneixements d'arrossos i alta cuina mediterrània d'altres cultures i costums que permeten treballar en un context internacional i en l'àmbit de l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE3 : Estimar i avaluar la relació entre el binomi dieta mediterrània i salut.
- CE5 : Desenvolupar habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors en arrossos i alta cuina mediterrània amb un alt grau d'autonomia.
MÀSTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA MEDITERRÀNIA APLICADA
Competències generals
- CG5 : Obtenir coneixements d'arrossos i alta cuina mediterrània d'altres cultures i costums que permeten treballar en un context internacional i en l'àmbit de l'alta cuina mediterrània.
Competències Específiques
- CE3 : Estimar i avaluar la relació entre el binomi dieta mediterrània i salut.
- CE5 : Desenvolupar habilitats d'aprenentatge necessàries per a emprendre estudis posteriors en arrossos i alta cuina mediterrània amb un alt grau d'autonomia.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2018-19
- Descriure les evidències científiques avançades que avalen l'efecte saludable de la Dieta Mediterrània.
- Definir des del punt de vista nutricional avançat els diferents aliments que formen part de la Dieta Mediterrània i els instruments per a avaluar l'adherència de la població a aquest patró alimentari.
- Analitzar la relació de l'alimentació mediterrània amb la salut i la prevenció de les malalties cròniques.
- Planificar un menú dietètica basat en el patró de la Dieta Mediterrània
;