Competències i objectius
Context de l'assignatura per al curs 2014-15
La seguridad alimentaria es un aspecto clave en las empresas del sector agroalimentario.La legislación europea, a través del Reglamento 852/2004, relativo a la higiene de productos alimenticios, hace recaer en las empresas la responsabilidad de garantizar la seguridad alimentaria y establece que ésta debe ser reforzada con la creación, implantación y mantenimiento de sistemas de autocontrol basados en el Análisis de Peligros y Puntos de Control Crítico (APPCC).
Este Bloque pretende justificar la obligación legal de implantación de un sistema de autocontrol y cómo hacerlo. Así mismo, repasa las principales premisas de las buenas prácticas del manipulador de alimentos.
Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)
EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS
Competències generals
- CG4 : Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.
- CG7 : Saber elaborar productes de qualitat amb diverses característiques, usant per a açò la maquinària i els ingredients habitualment presents en un obrador.
Competències Específiques
- CE11 : Elaborar, aplicar, avaluar i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos, aplicant la legislació vigent.
EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS
Coneiximents/Continguts
- CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
- CON4 : Conèixer els aspectes higiènics que cal controlar durant el procés d'elaboració de gelats.
Habilitats/Destreses
- HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
- HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
- HD4 : Planificar i organitzar el procés d'elaboració i emmagatzematge dels gelats, tenint en compte els ingredients i la maquinària requerida.
- HD9 : Elaborar, aplicar, i mantenir pràctiques adequades d'higiene, seguretat alimentària i sistemes de control de riscos a l'elaboració de gelats
Capacitats/Competències
- C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
- C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2014-15
1.- Conocer la justificación legal de la obligación de implantar de un sitema basado en el APPCC
2.- Conocer los 7 principios del APPCC y las bases del análisis de riegos
3.- Conocer la Guía de Prácticas Correctas de Higiene
4.- Conocer la legislación básica del sector de heladería
5.- Conocer las buenas prácticas de manipulación, elaboración, almacenamiento y transporte
Dades generals
Codi:
78105
Professor/a responsable:
CARRASCO ABAD, ANA MAGDALENA
Crèdits ECTS:
1,00
Crèdits teòrics:
0,40
Crèdits pràctics:
0,00
Càrrega no presencial:
0,60
Departaments amb docència
-
Dep.:
QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Àrea: NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
Crèdits teòrics: 0,3
Crèdits pràctics: 0
Aquest departament és responsable de l'assignatura.
Aquest dep. és responsable de l'acta.
Estudis en què s'imparteix
-
EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS
Tipus d'assignatura: OBLIGATÒRIES (Curs: 1)