Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2020-21

El helado es un producto complejo y delicado formado por una mezcla equilibrada de componentes sometidos a un largo y cuidadoso proceso de elaboración.

EL proceso de elaboración artesanal de helados requiere un minucioso conocimiento en la composición de cada uno de los ingredientes para así obtener helados equilibrados de calidad y características organolépticas excepcionales

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Competències generals

  • CG2 : Conèixer i descriure totes les substàncies que integren un gelat i les característiques funcionals de les mateixes.
  • CG5 : Obtenir les bases teòriques i l'habilitat necessària per a ajustar la composició bàsica (la fórmula) d'ingredients que constitueixen el Gelat.

 

Competències Específiques

  • CE10 : Manejar les bases de dades i taules de composició d'aliments.
  • CE8 : Aprendre el procés de formulació de gelats.

 

EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Coneiximents/Continguts

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON3 : Identificar les principals substàncies que integren un gelat i comprèn les seues característiques funcionals
  • CON5 : Identificar i entendre els aspectes més rellevants del procés de formulació d'un gelat.

 

Habilitats/Destreses

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD7 : Formular gelats tenint en compte diferents variables com a estabilitat, característiques sensorials, cost o salut.
  • HD8 : Manejar i interpretar la informació de bases de dades, taules de composició d'aliments i fitxes tècniques.

 

Capacitats/Competències

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2020-21

El objetivo de la asignatura es que el alumno adquiera los conocimientos y habilidades necesarias para saber formular perfectamente un helado artesano. Para ello debe conocer con detalle los fundamentos teóricos del procedimiento, asi como saber manejar la aplicación recomendada por el profesorado para la formulación y equilibrado de recetas artesanas.

 

 

Dades generals

Codi: 78103
Professor/a responsable:
MORA LOPEZ, JUAN
Crèdits ECTS: 2,50
Crèdits teòrics: 0,00
Crèdits pràctics: 1,00
Càrrega no presencial: 1,50

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: QUÍMICA ANALÍTICA
    Crèdits teòrics: 0,1
    Crèdits pràctics: 0,35
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix