Competències i objectius

 

Context de l'assignatura per al curs 2023-24

Una vez seleccionados los ingredientes para la obtención del helado con la formulación deseada, se debe llevar a cabo una serie de procesos para la mezcla, operaciones de pasteurización y congelación, así como la conservación delhelado. Esta asignatura profundiza en el estudio de todos estos procesos.

 

 

Competències de l'assignatura (verificades per ANECA en graus i màsters oficials)

EXPERT EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Competències generals

  • CG6 : Conèixer la maquinària diversa que podem trobar en un obrador.
  • CG7 : Saber elaborar productes de qualitat amb diverses característiques, usant per a açò la maquinària i els ingredients habitualment presents en un obrador.

 

Competències Específiques

  • CG9 : Desenvolupar en la pràctica les formulacions plantejades teòricament.

 

EXPERT/A EN ELABORACIÓ ARTESANAL DE GELATS

 

Coneiximents/Continguts

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON6 : Conèixer la maquinària que s'utilitza en un obrador i les seues característiques més rellevants.

 

Habilitats/Destreses

  • HD1 : Que els estudiants sàpien comunicar les seues conclusions ¿i els coneixements i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • HD2 : Que els estudiants posseïsquen les habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran manera autodirigido o autònom.
  • HD4 : Planificar i organitzar el procés d'elaboració i emmagatzematge dels gelats, tenint en compte els ingredients i la maquinària requerida.

 

Capacitats/Competències

  • C1 : Que els estudiants sàpien aplicar els coneixements adquirits i la seua capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • C2 : Que els estudiants siguen capaços d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • C4 : Desenvolupar nous productes en funció de les noves tendències.

 

 

 

Objectius específics indicats pel professorat per al curs 2023-24

El objetivo de esta asignatura se centra en una descripción teórica de los distintos pasos que se siguen en la elaboración de un helado, desde el cálculo teórico de la fórmula del mix hasta las operaciones que hay que llevar a cabo en dicha elaboración. Se describirán, de forma general, las máquinas empleadas en la fabricación de los diversos tipos de helados, así como la forma de almacenamiento y transporte de los mismos.

 

 

Dades generals

Codi: 78102
Professor/a responsable:
JIMENEZ MIGALLON, ALFONSO
Crèdits ECTS: 1,50
Crèdits teòrics: 0,60
Crèdits pràctics: 0,00
Càrrega no presencial: 0,90

Departaments amb docència

  • Dep.: QUÍMICA ANALÍTICA, NUTRICIÓ I BROMATOLOGIA
    Àrea: QUÍMICA ANALÍTICA
    Crèdits teòrics: 0,45
    Crèdits pràctics: 0
    Aquest departament és responsable de l'assignatura.
    Aquest dep. és responsable de l'acta.

Estudis en què s'imparteix