Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2022-23

La asignatura de Materias primas y nuevas fabricación en el sector del calzado se estructura en tres partes diferentes: Adhesivos, materiales de corte y materiales de piso. Incluye una introducción a los adhesivos, que incluye la estructura y propiedades de los adhesivos, así como una detallada descripción de los adhesivos utilizados en el proceso de fabricación de calzado. Por otro lado, se aborda la importancia de los tratamientos superficiales, como etapa previa al proceso de pegado en calzado. Asimismo, incluye aspectos como la seguridad e higiene en el uso de adhesivos, los adhesivos sostenibles y los principales ensayos de control de calidad. En relación con los materiales de corte, recoge una introducción a los materiales de corte que incluye empeine, forro, accesorios, sistemas de cierre, etc. Se abordan los diferentes tipos de materiales (pieles, textiles, etc.) utilizados en el proceso de fabricación de calzado, sus características y propiedades más importantes. Así mismo se describen los ensayos de control de calidad que se realizan en el laboratorio sobre dichos componentes y los problemas habituales de fabricación y/o uso de los mismos. Por último, incluye una introducción a los componentes del piso del calzado así como una descripción detallada de los materiales de tipo polimérico con los que se fabrican estos componentes. Adicionalmente se describen los distintos tipos de moldeo de estos materiales y se realiza una amplia exposición de los ensayos de control de calidad que se realizan en el laboratorio sobre dichos componentes y los problemas habituales de fabricación y/o uso de los mismos.

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2022-23

MÁSTER EN DISEÑO, NUEVAS TECNOLOGÍAS Y GESTIÓN DE LA INNOVACIÓN EN EL SECTOR DEL CALZADO

 

General Competences

  • CG1 : Ser capaç d'analitzar i sintetitzar els continguts propis relacionats amb les noves tecnologies aplicables al sector del calçat.
  • CG2 : Ser capaç d'obtenir habilitats necessàries per al control de la qualitat en el sector del calçat.
  • CG3 : Ser capaç d'obtenir habilitats adequades enfocades al disseny del calçat.
  • CG4 : Ser capaç de planificar i gestió de les empreses del calçat.

 

Specific Competences

  • CE1 : Aplicar els coneixements adquirits especialitzats en disseny en el calçat.
  • CE27 : Ser capaç de realitzar les tècniques bàsiques del patronatge de calçat tradicional.
  • CE30 : Ser capaç de conèixer i executar el tall de peces i escales dels models virtuals i el càlcul de pietaje i escandallo dels models virtuals.
  • CE31 : Ser capaç de conèixer i aplicar els requisits de qualitat en cada fase clau del procés de producció del calçat, la presa de dades de cada fase del procés productiu, la redacció d'informe per a assegurar el compliment del producte final d'acord amb les exigències del client.
  • CE32 : Ser capaç de conèixer i aplicar els requisits generals de qualitat que ha de complir el calçat acabat.
  • CE37 : Ser capaç d'identificar els principals elements de la sabata, naturalesa dels mateixos, processos, etapes, maquinària de fabricació i els diferents tipus de fabricació del calçat.
  • CE4 : Conèixer i identificar els coneixements adquirits especialitzats a fi d'identificació de tots els materials que intervenen en la producció de calçat.
  • CE9 : Conèixer i identificar els coneixements adquirits en llaures a la innovació del producte.

 

MÁSTER DE FORMACIÓN PERMANENTE EN DISEÑO, NUEVAS TECNOLOGÍAS Y GESTIÓN DE LA INNOVACIÓN EN EL SECTOR DEL CALZADO

 

Conocimientos/Contenidos

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON2 : Aplicar els coneixements adquirits i resoldre problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • CON3 : Conèixer la integració de coneixement i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • CON4 : Aplicar conclusions ¿ coneixements, continguts i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  • CON5 : Integrar habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar ampliant coneixements i estudiar de manera autodirigido o autònom.

 

Specific competences:>>Optional Module of Biomedicine

  • HD1 : Obté les habilitats necessàries per al control de la qualitat en el sector del calçat
  • HD2 : Obté les habilitats necessàries per al control de la qualitat en el sector del calçat

 

Skills/Competences

  • C1 : Analitza i sintetitza els continguts propis relacionats amb les noves tecnologies aplicables al sector del calçat
  • C11 : Conèixer i identificar els coneixements adquirits en llaures a la innovació del producte.
  • C2 : Planificar i gestionar les empreses del calçat
  • C29 : Realitzar les tècniques bàsiques del patronatge de calçat tradicional.
  • C3 : Aplicar els coneixements adquirits especialitzats en disseny en el calçat.
  • C32 : Conèixer i executar el tall de peces i escales dels models virtuals i el càlcul de pietaje i escandallo dels models virtuals.
  • C33 : Conèixer i aplicar els requisits de qualitat en cada fase clau del procés de producció del calçat, la presa de dades de cada fase del procés productiu, la redacció d'informe per a assegurar el compliment del producte final d'acord amb les exigències del client.
  • C34 : Conèixer i aplicar els requisits generals de qualitat que ha de complir el calçat acabat.
  • C39 : Identificar els principals elements de la sabata, naturalesa d'aquests, processos, etapes, maquinària de fabricació i els diferents tipus de fabricació del calçat.
  • C6 : Conèixer i identificar els coneixements adquirits especialitzats a fi d'identificació de tots els materials que intervenen en la producció de calçat.

 

EXPERTO/A EN NUEVAS TECNOLOGÍAS Y CONTROL DE LA CALIDAD APLICABLE AL SECTOR DEL CALZADO

 

General Competences

  • CON4 : Aplicar conclusions ¿ coneixements, continguts i raons últimes que les sustenten¿ a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.

 

Conocimientos/Contenidos

  • CON1 : Posseir i comprendre coneixements que aporten una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i/o aplicació d'idees, sovint en un context d'investigació
  • CON5 : Integrar habilitats d'aprenentatge que els permeten continuar ampliant coneixements i estudiar de manera autodirigido o autònom.

 

Specific competences:>>Optional Module of Biomedicine

  • HD1 : Obté les habilitats necessàries per al control de la qualitat en el sector del calçat
  • HD2 : Obté les habilitats adequades enfocades al disseny del calçat

 

Skills/Competences

  • CON2 : Aplicar els coneixements adquirits i resoldre problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seua àrea d'estudi
  • CON3 : Conèixer la integració de coneixement i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, incloga reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis.
  • C1 : Analitza i sintetitza els continguts propis relacionats amb les noves tecnologies aplicables al sector del calçat
  • C11 : Conèixer i identificar els coneixements adquirits en llaures a la innovació del producte.
  • C2 : Planificar i gestionar les empreses del calçat
  • C29 : Realitzar les tècniques bàsiques del patronatge de calçat tradicional.
  • C3 : Aplicar els coneixements adquirits especialitzats en disseny en el calçat.
  • C32 : Conèixer i executar el tall de peces i escales dels models virtuals i el càlcul de pietaje i escandallo dels models virtuals.
  • C33 : Conèixer i aplicar els requisits de qualitat en cada fase clau del procés de producció del calçat, la presa de dades de cada fase del procés productiu, la redacció d'informe per a assegurar el compliment del producte final d'acord amb les exigències del client.
  • C34 : Conèixer i aplicar els requisits generals de qualitat que ha de complir el calçat acabat.
  • C39 : Identificar els principals elements de la sabata, naturalesa d'aquests, processos, etapes, maquinària de fabricació i els diferents tipus de fabricació del calçat.
  • C6 : Conèixer i identificar els coneixements adquirits especialitzats a fi d'identificació de tots els materials que intervenen en la producció de calçat.

 

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2022-23

No data

 

 

General

Code: 79120
Lecturer responsible:
GARCIA MARTINEZ, ANDREA
Credits ECTS: 4,50
Theoretical credits: 1,00
Practical credits: 0,80
Distance-base hours: 2,70

Departments involved

  • Dept: COMMERCIAL LAW AND PROCEDURAL LAW
    Area: COMMERCIAL LAW
    Theoretical credits: 1
    Practical credits: 0,8
    This Dept. is responsible for the course.
    This Dept. is responsible for the final mark record.
  • Dept: ADM. ESCUELA POLITÉCNICA SUPERIOR
    Area: UNIVERSITAT D'ALACANT (CURSOS D'ESPECIALITZACIÓ - CONTINUA)
    Theoretical credits: 0
    Practical credits: 0

Study programmes where this course is taught