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Course description
  SPANISH GASTRONOMY. A BURNER OF CULTURE AND HISTORY

Competencies and objectives

 

Course context for academic year 2019-20

The goal of this subject consists in providing a vision about the diet in Spain, from its origins to the most recent times, paying special attention to the historical and cultural aspects that explain the evolution of gastronomy in our country.

 

 

Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees)

No data

 

 

Learning outcomes (Training objectives)

No data

 

 

Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20

El objetivo de este curso se centra en la historia de la alimentación que desde sus inicios está ligada a la historia de la humanidad y a la búsqueda de los recursos alimenticios dependiendo de su ubicación para aprovecharlos en beneficio de su salud.

A través de la alimentación es posible adentrarse en la historia, la geografía, el arte, la literatura, y múltiples aspectos culturales, pues las costumbres gastronómicas nos brindan la oportunidad de conocer la  evolución del hombre y la historia de  distintas civilizaciones.

 

 

General

Code: 91048
Lecturer responsible:
ALVAREZ CAÑAS, MARIA LUISA
Credits ECTS:
Theoretical credits: 4,00
Practical credits: 0,00
Distance-base hours:

Departments involved

No data

Study programmes where this course is taught