Competencies and objectives
Course context for academic year 2019-20
Self-assessment of our diet. Preventive and therapeutic potential of food. - Preparation of therapeutic diets. Modification of traditional recipes. Dietary treatment of different health problems: cholesterol, diabetes, osteoporosis, arteriosclerosis, overweight, thinness, constipation, diarrhoea, mastication problems, neurological problems, osteoarthritis, anaemia.
Course competencies (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2019-20
No data
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2019-20
- Adquirir habilidades de autoevaluación dietética.
- Conocer las necesidades básicas alimentarias y nutricionales de las personas que padecen diversos tipos de problemas de salud comunes.
- Conocer el poder curativo de los alimentos: mitos y evidencia científica.
- Adquirir habilidades de diseño básico de un plan de alimentación adaptado a los diversos problemas de salud, incluyendo la culinaria y la modificación de recetas tradicionales.
- Concienciarse de la importancia de una adecuada nutrición para la resolución de diversas enfermedades así como para el mantenimiento de una calidad de vida física, psicológica y social.
General
Code:
91025
Lecturer responsible:
Martínez Sanz, José Miguel
Credits ECTS:
Theoretical credits:
4,00
Practical credits:
0,00
Distance-base hours:
Departments involved
No dataStudy programmes where this course is taught
-
Permanent University
Course type: OPTIONAL (Year: No year)