Competencies and objectives
Course context for academic year 2020-21
Foods are prepared in the kitchen using physical, chemical and biological processes to obtain nutrients, as well as to develop sensory features such as taste, aroma, etc., and an increase of food shelf-life.
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2020-21
No data
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2020-21
• Entender los cambios, tanto físicos como químicos, que se producen en los alimentos durante los
procesos de cocción y de transformación en otros.
• Relacionar las características organolépticas (aroma, textura, color, etc…) de los alimentos con las
especies moleculares obtenidas mediante diferentes procesos físicos, químicos y biológicos.
• Explicar el origen de los fallos producidos en ciertos procesos preparativos y saber actuar para
corregirlos.
Objetivos metodológicos:
• Seleccionar los utensilios adecuados para cada tipo de preparación.
• Realizar un tipo de proceso, con un alimento determinado, para obtener un resultado específico.
• Diseñar procesos preparativos y de transformación de alimentos.
General
Code:
90635
Lecturer responsible:
TORREGROSA MACIA, ROSA
Credits ECTS:
Theoretical credits:
4,00
Practical credits:
0,00
Distance-base hours:
Departments involved
No dataStudy programmes where this course is taught
-
Permanent University
Course type: OPTIONAL (Year: No year)