Competencies and objectives
Course context for academic year 2023-24
Esta asignatura forma parte de la formación básica que permitirá al estudiante de Nutrición Humana y Dietética un acercamiento a los procesos psicológicos básicos relacionados con el comportamiento alimentario. El conocimiento y comprensión de estos procesos servirán de base para el desarrollo de competencias que se trabajarán en otras asignaturas, como técnicas de consejo nutricional, educación nutricional, trastornos del comportamiento alimentario o control de peso, imagen corporal y calidad de vida.
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2023-24
Specific Competences (CE)
- E17 : Identificar els processos psicològics bàsics relacionats amb el comportament alimentari.
- E18 : Integrar els coneixements psicològics apresos en el context alimentari nutricional per a utilitzar-los en la pràctica professional optimitzant la gestió de recursos en l'atenció de pacients, famílies o grups humans.
- E19 : Disposar d'estratègies i habilitats psicosocials que permeten la promoció d'un major benestar i qualitat vida en el context nutricional.
Specific transversal competences of the degree course :>>Foreign language proficiency
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
Specific transversal competences of the degree course :>>IT and information competences
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
Specific transversal competences of the degree course:>>Oral and written communication competences
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
General Competences of the Degree Course (CG):>>Basic training module
- 4 : Conèixer les bases psicològiques i els factors biopsicosocials que incideixen en el comportament humà.
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2023-24
No data
General
Code:
27508
Lecturer responsible:
SANTOS RUIZ, ANA MARIA
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
1,20
Practical credits:
1,20
Distance-base hours:
3,60
Departments involved
-
Dept:
PSYCHOLOGY OF HEALTH
Area: PERSONALITY, EVALUATION AND PSYCHOLOGICAL TREATMENT
Theoretical credits: 0,6
Practical credits: 0,6
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record. -
Dept:
PSYCHOLOGY OF HEALTH
Area: BASIC PSCHOLOGY
Theoretical credits: 0,6
Practical credits: 0,6
Study programmes where this course is taught
-
DEGREE IN HUMAN NUTRITION & DIETETICS
Course type: CORE (Year: 1)
-
UNDERGRADUATE DEGREE IN HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
Course type: CORE (Year: 1)