Competencies and objectives
Course context for academic year 2022-23
La Bioquímica es una asignatura de formación básica en el Grado en Nutrición Humana y Dietética cuyo objetivo principal es el de proporcionar una visión general de todas las biomoléculas presentes en la naturaleza, así como establecer las bases químicas, moleculares y genéticas de los procesos biológicos. A lo largo de la historia de esta disciplina científica, los bioquímicos han trabajado para desvelar los principios químicos y físicos fundamentales que sustentan los procesos vivos. Por lo tanto, sienta las bases de conocimiento necesarias para poder identificar esos procesos en el ser humano.
Esta asignatura proporciona las bases, tanto para la comprensión de otras asignaturas del Grado, como para el desarrollo de la futura actividad profesional del graduado en Nutrición Humana y Dietética.
Course content (verified by ANECA in official undergraduate and Master’s degrees) for academic year 2022-23
Specific Competences (CE)
- E65 : Aplicar els coneixements de les ciències dels aliments per a analitzar, en una situació real, les modificacions que experimenten els aliments i productes alimentaris com a conseqüència dels processos tecnològics, culinaris i dels sistemes de producció, elaboració, transformació i conservació, els quals poden afectar la seua composició química, les seues propietats fisicoquímiques, el seu valor nutritiu, la seua biodisponibilitat i les seues característiques organolèptiques.
- E66 : Conèixer l'estructura i la funció de les diferents molècules i comprendre la seua funció en els processos biològics.
- E67 : Reconèixer i valorar els processos bioquímics en la nutrició.
- E68 : Conèixer les propietats més rellevants de l'aigua i la seua importància bioquímica com a dissolvent universal i com a reactiu.
- E69 : Conèixer l'estructura i la funció de les diferents biomolècules i comprendre la seua funció en els processos biològics.
- E70 : Reconèixer i valorar els processos bioquímics en la nutrició.
- E71 : Adquirir habilitats pràctiques d'experimentació, incloent-hi la utilització correcta de reactius bioquímics, mostres biològiques i instrumentació, com també la valoració de riscos en el treball de laboratori i la gestió adequada de residus biològics.
Specific transversal competences of the degree course :>>Foreign language proficiency
- CT1 : Llegir i comprendre textos en un idioma estranger.
Specific transversal competences of the degree course :>>IT and information competences
- CT2 : Demostrar destreses i habilitats en informàtica i sistemes informacionals.
Specific transversal competences of the degree course:>>Oral and written communication competences
- CT3 : Demostrar habilitats en comunicació oral i escrita.
General Competences of the Degree Course (CG):>>Basic training module
- 1 : Conèixer els fonaments químics, bioquímics i biològics d'aplicació en nutrició humana i dietètica.
Learning outcomes (Training objectives)
No data
Specific objectives stated by the academic staff for academic year 2022-23
No data
General
Code:
27507
Lecturer responsible:
ZAFRILLA REQUENA, BASILIO JOSE
Credits ECTS:
6,00
Theoretical credits:
1,80
Practical credits:
0,60
Distance-base hours:
3,60
Departments involved
-
Dept:
BIOCHEMISTRY AND MOLECULAR BIOLOGY AND SOIL AND AGRICULTURAL CHEMISTRY
Area: BIOCHEMISTRY AND MOLECULAR BIOLOGY
Theoretical credits: 1,8
Practical credits: 0,6
This Dept. is responsible for the course.
This Dept. is responsible for the final mark record.
Study programmes where this course is taught
-
UNDERGRADUATE DEGREE IN HUMAN NUTRITION AND DIETETICS
Course type: CORE (Year: 1)
-
DEGREE IN HUMAN NUTRITION & DIETETICS
Course type: CORE (Year: 1)